• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari’de, Mesleki Yarışmalar İl Finali

Hakkari’de, Mesleki Yarışmalar İl Finali
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü himayelerinde düzenlenen il geneli mesleki yarışmalar, İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Din Öğretimi Şubeleri koordinesinde yapıldı.

 Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü himayelerinde düzenlenen il geneli mesleki yarışmalar, İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Din Öğretimi Şubeleri koordinesinde, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit ve İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz’ın katılımıyla Yüksekova Ova Camii’nde yapıldı.

 Yüksekova İlçe Müdürü Yusuf Atael, İlçe Müftüsü Mahmut Sevik, il-ilçe şube müdürleri ve ilçe protokolünün de katılım gösterdiği imam hatip okulları arasında düzenlenen yarışmanın il finalinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, yarışmalarda, derece yapan ve yarışmalara katılım sağlayan tüm öğrencileri tebrik ederek emeği geçen İl- İlçe Din Öğretimi Şubeleri, İlçe Müftülüğü ve seçici kurula, okul müdürleri ve danışman öğretmenlere, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Programda, öğrencilere ödüllerini takdim ederek kısa bir konuşma yapan İl Müdürü Yılmaz: "Bugün, öğrencilerimiz, herkese, adeta manevi ziyafet sunmuş oldular.

Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim-i, ezan ve hutbe okudular. Yüce Allah, Kur’an’a hizmet eden öğrencilerimizin sayısını artırarak onları, Anadolu topraklarımızın Mevlana'sı, Yunus Emre'si, Hacı Bektaşi Veli'si, Veysel Karani 'si olmasına vesile kılsın.

998ac1bd-b8f6-4491-8a10-79afb458e1a8.jpg

Kur’an nidalarının yükseldiği ve kaybedeni olmayan bu güzel yarışmada, emeği geçenleri ve tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, böyle pırıl pırıl evlatlar yetiştiren öğrencilerimizin ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum," dedi.

 Daha sonra yarışmada 1. olanlara ödüllerini takdim eden Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, konuşmasında şunları dile getirdi: “Bu yarışmamıza ev sahipliği yapan Yüksekova Ova Camii’miz, malumunuz, iki ay önce ibadete açıldı. 

Camiimizin yapılmasına vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Sayın İsrafil Kışla hocamıza ve hayırseverlerimize, şükranlarımızı sunuyor; ayrıca bu yarışmaların ilçemizde düzenlenmesine vesile olan ve şu an aramızda olan İl Müdürümüz Sayın Nuretttin Yılmaz’a da teşekkür ediyorum.

42f938c0-c625-4334-aa66-19766571a572.jpg

Bölge yarışmalarına da ev sahipliği yapma isteğimizi iletiyoruz. Emeği geçenlere, özellikle öğrencilerimizin öğretmenleri ve ailelerine çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin yaşamlarına, her zaman, böyle ulvi ve manevi duyguların hakim olması dileğiyle herkesi saygıyla selamlıyorum,” dedi. 

 Anadolu İmam Hatip Liseleri’nin kuruluş misyonu çerçevesinde, öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyerek yetkinlik ve özgüven kazanmalarını sağlamak amacıyla yaklaşık 40 yıldır, geleneksel olarak düzenlenen "Mesleki Yarışmalar"ın Hakkari İl Finali’nde, yarışmayı birincilikle tamamlayarak ödül almaya hak kazanan öğrenciler ve okulları şunlardır:

LİSE DÜZEYİNDE 1.‘LER; 
Kuran-ı Kerim-i Güzel Okuma ( erkekler): Ebubekir Çiftçi- Hakkari Hüseyin Çelik AİHL,
 
Kuran-ı Kerim-i Güzel Okuma ( kızlar): Nejla Sönmez - Seyyid Abdullah Şemdini AİHL,

Genç Hatipler Hutbe Okuma: İbrahim Mesutoğlu - Seyyid Abdullah Şemdini AİHL,

Genç Muhafızlar Hafızlık: Fatih Salim - Hüseyin Çelik AİHL,

Genç Bilaller Ezan Okuma: Davut Deniz - Yüksekova Proje AİHL

ORTAOKUL DÜZEYİNDE 1.‘LER; 
Kuran-ı Kerim-i Güzel Okuma( erkekler): İsa Yalçın - Yüksekova Hafız İHO,

Kuran-ı Kerim-i Güzel Okuma (kızlar): Erva Şedal - Yüksekova Hafız İHO,

Genç Muhafızlar Hafızlık ( erkekler): Semih Akdoğan - Hakkari Vali Lütfullah Bilgin İHO,

Genç Muhafızlar Hafızlık( kızlar) : Esma Durna - Yüksekova Hafız İHO, 

Genç Bilaller Ezan Okuma: Üveys M. Tatlı - Yüksekova Hafız İHO

Bu haber toplam 682 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim