• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'de Mevlid-i Nebi" etkinlikleri

Hakkari'de Mevlid-i Nebi" etkinlikleri
Hakkari Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık; “Resullullah’ın mübarek ilkelerine muhtacız” dedi.

İl Müftülüğünce; 2023 yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde “Peygamberimiz, iman ve istikamet” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz,  AK Parti Başkan Yardımcıları Mehmet Yoldaş, Yakup Aktaş, daire amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu’nun açılış konuşması, sinevizyon gösterimi ve İl Müftülüğü ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, Fatiha suresinin mana ve önemine değindikten sonra “surenin iyi idrak edilmesi; Kur’an’ın anlaşılmasına, dolaysıyla da İslamiyet’in net olarak bilinmesine vesile olacağı için sürekli olarak bunu terennüm etmekle mükellefiz” dedi.

Şık," Yüce Allah kendisini bize tanıtırken Rahman ve Rahim olan isimlerini ön plana koymuş.

“Normal şartlarda bilinen 99 isminden Allah kendisini bize tanıtırken neden sadece rahmet menşeli rahman ve rahimi ön plana koymuş. Kanaatimce verilen mesaj şudur? Ey kullarım Ben Rabbiniz olan Allah sizinle olan ilişkimi rahmet üzerinden yürüterek size hep merhamet etmek istiyorum.

Bundan dolayı da size iki rahmet kredisi veriyorum. Bunları doğru değerlendirecek olursanız, benim rahmetimi celp edecek davranışlar ortaya koyarsanız, ya da rahmetimi uzaklaştıracak çirkin amellere bulaşmazsanız o zaman aramızdaki rahmet ilişkisi devam eder ve dolaysıyla hiçbir sorun yaşanmadan bu dünyada saadeti yakaladığınız gibi, ahirette de eşsiz nimetlere gark olacaksınız.

İnsanlar için hidayete ermekten daha zengin bir kaynak yoktur. Rabbimiz bizden hidayeti, hakikate ermeyi, doğruyu bulmayı istiyor. Çünkü bu dünyada insanlar için hidayete ermekten ve doğruyu bulmaktan daha zengin bir kaynak söz konusu değil.

Onun için evvela hakikati bulun, doğru yola girin mesajı veriliyor. Kur’an-ı Kerim nimet verilen insanları sayarken, padişahlardan, krallardan zenginlerden ve hali vakti yerinde olan insanlardan değil, nebiler, sıddıklar, şehitler ve salihlerden bahsetmektedir. Demek Yüce Allah’ın nimet anlayışı ile bizim anladığımız nimet arasında çok fark var. Peygamberimizle olmak için onun izinden yürüyeceğiz

Peygamberimizle birlikte olmak için onun izinden yürüyeceğiz. Rabbimize, peygamberimize, manevi değerlerimize sadık olacağız. Gerekirse Hz. Ebubekir gibi bedenimizi yılanların zehrine maruz bırakacağız. Sevr Mağarasında olduğu gibi. Ve salih olacağız. Salih olmak iyi olmanın yanında iyileştirici bir özelliğe sahip olmayı da gerektirir. Birileri ailemizi dağıtmaya çalışacak biz toparlayacağız. Birileri zihnimizi kirletecek biz temizleyeceğiz. Birileri ufkumuzu karartacak, biz Allah’ın nuruyla tekrar aydınlatacağız. Birileri ahlaki yozlaşmaların önünü açacak, biz ise kapatmaya çalışacağız.

Birileri münkeri yaymaya çalışacak, biz onun karşısına ma’rufu dikeceğiz. Kısacası nerede bir manevi bozukluk varsa, biz bütün bunların hepsi ile mücadele edeceğiz. İşte peygamberler, sıddıkar, şehitler ve salihler gibi bu mücadeleye evet dersek o zaman sırat-ı müstakimde ilerliyoruz diyebileceğiz. İşte Sevgili Peygamberimizin bütün çabası, bütün mücadelesi, ümmetinden tek bir kişinin cehennemde kalmaması için idi.

İnsanlık Peygamberimizi tanımış olsaydı rehber aramak zorunda kalmazdı.

Peygamberimizin vefası karşısında biz ümmeti ne haldeyiz onu sorgulamamız lazım. Eğer insanlık Hz. Peygamberi iyi tanımış olsaydı hiçbir rehber aramak zorunda kalmazdı. Ama tanımıyoruz. İsmini çocuklarımıza veriyoruz ama maalesef sünneti, vizyonu, misyonu ve hedefi ne idi bilmiyoruz. İhya olabilmemiz izin Resulullahın örnekliğine ihtiyacımız var. Bir taraftan dünyamızı imar ederken, diğer taraftan maneviyatımızı tahrip ediyoruz. Bir taraftan binalar yükseliyor, bir taraftan insani değerler alçalıyor. Artık ilim cehalete söz geçiremez oldu. Büyüklerin değil küçüklerin sözleri dinlenir oldu. Artık ne kadar değerli şey varsa hep değersiz şeylerin arasında kaybolup gitti. Ve böyle devam edip gidiyor.

Peygamberimize muhtacız.

Onun için O’nun; komşumuzu bize hatırlatan mübarek sözlerine, kan davalıları barıştıran fermanına, insanları kardeş ilan eden ilkelerine, cenneti anaların ayakları altına koyan şefkatine, kızları diri olarak toprağa gömmekten kurtaran imdadına, yetimlerin başını okşayan mübarek ellerine, müslümanların kalbini kazanan bakışlarına, Kur’an-ı Kerimde övülen ahlakına, korkma Allah bizimledir deyip teselli etmesine, haklıyı haksıza ezdirmeyen adaletine, zalimleri dize getiren cesaretine ve yarın cennete girebilmek için şefaatine muhtacız.

Kısacası  dünyamızı ve  ahiretimizi mamur ederken her yönüyle Resulullah (sav)’a muhtacız. Yüce Allah peygamberimizi doğru bir şekilde yeniden anlamayı ve idrak etmeyi bizlere nasip etsin. Peygamberimizin rehberliğinde iman yolunda istikametten ayrılmadan kendisine koşan bahtiyar kullarından eylesin" şeklinde konuştu. 

Program 2023 yılı Ramazan ayında hatimle teravih kıldıran görevlilere başarı belgesi takdim edilmesinden sonra sona erdi.

Hakkarihabertv.com

7c9c9f31-a1a0-45df-85ec-b3f210b7e106-750x422.jpg8ff355b1-f7cc-4485-a0f9-32c9b42429f4-750x422.jpg48ff1a10-fd96-4f66-805e-06efbbeccd42-750x422.jpgda299d77-150f-473d-8344-f673e344e87f-750x422.jpg

mela-001.jpg

Bu haber toplam 1123 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim