• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari'de miting, gösteri ve yürüyüş güzergahları

Hakkari'de miting, gösteri ve yürüyüş güzergahları
Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Hakkari'de miting alanı, toplantı yeri ve gösteri yürüyüşü güzergahları belirlendi.

Yapılan açıklamada," 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6. maddesi ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik’in 3. maddesi gereğince Valilik Makamının 25.01.2024 tarih ve 65105496-33499-(12470)/2024/59 sayılı Olurları ile yeniden güncellenen “Miting Alanı, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Güzergah Planları” ile ilgili toplanma yeri, yürüyüş güzergahı, toplantı alanı (Miting Alanı), dağılma güzergahları, pankart ve afiş asılacak yerlere”  dair usul ve esaslar aşağıya çıkartılmıştır.

Miting alanı: İlimiz Sümbül Mahallesi Hakkâri-Van Bulvarında bulunan Hakkâri Otogarıdır. 2. İlimiz Bulak Mahallesi Ulu Camii yanı Ulu Camii Caddesi ile 1004. Sokak kesişimin de bulunan boş alandır. Yürüyüş güzergahlar: 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre; Hakkâri Merkezinde düzenlenecek olan gösteri yürüyüş güzergahları

Tekser Konutları 113. Sokak ile 115. Sokak kesişimin de bulunan meydandan Hakkâri Van Bulvarının bir şeridi kullanılarak Otogar miting alanı istikametine kadar olan güzergâh yürüyüş güzergahıdır.

Hakkâri Öğretmenevi önünde bulunan kavşaktan Gençlik Caddesi istikametinden Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı istikameti takip edilerek Recep Tayyip Erdoğan bulvarı ile Fidan Hanım Caddesi kesişiminde bulunan kavşağa kadar olan güzergâh yürüyüş güzergahıdır. Hakkâri Öğretmenevi önünde bulunan kavşaktan 1004. Sokak istikameti takip edilerek Ulu Camii yanında bulunan miting alanına kadar olan güzergâh yürüyüş güzergahıdır.

Yürüyüşe geçmek üzere toplanacak yer ile dağılma yerleri:2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre yapılacak. Tekser Konutları 113. Sokak ile 115. Sokak kesişimin de bulunan meydandan Otogar miting alanına kadar olan yürüyüş güzergahının dağılma yerleri; Otogar alt yolu 718. Sokak istikameti, Tekser Konutları 115. Ve 113. Sokakları ve Hakkâri Van Bulvarı çarşı istikameti ara ve tali sokakları dağılma yerleridir

Hakkâri Öğretmenevi önünde bulunan kavşaktan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile Fidan Hanım Caddesi kesişimin de bulunan kavşağa kadar olan yürüyüş güzergahının dağılma yerleri; Fidan Hanım Caddesi istikameti, Şerif Ağa Caddesi istikameti, Pagan Caddesi, Gençlik Caddesi İstikameti ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı çarşı istikameti ara ve tali sokakları dağılma yerleridir.

Hakkâri Öğretmenevi önünde bulunan kavşaktan Ulu Camii yanında bulunan miting alanına kadar olan yürüyüş güzergahının dağılma yerleri; Ulu Camii Caddesi istikameti, Altay Caddesi istikameti, 1004. Sokak istikameti ve Cumhuriyet Caddesi çarşı istikameti ara ve tali sokakları dağılma yerleridir.
 
Afiş ve pankart asılacak yerler:
2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre düzenlenecek toplantılarda; Şehir Merkezinde, Belediye Başkanlığının uygun göreceği yerler ile ilan panoları afiş ve pankart asılacak yerlerdir. Toplantının yapılacağı yer ve yürüyüş güzergâhları üzerinde uygun yerlere afiş ve pankart asılabilir. Tespit olunan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergâhı ve Miting Alanı kroki olarak ekte belirtilmiştir.

Konu ile ilgili olarak genel hususlar aşağıda numaralandırılmıştır. 1Bu planlar Valilik Makamınca uygun görülmesine müteakip, yerel gazeteler ile valilik internet sitesinden ilan edildikten (15) gün sonra yürürlüğe girecektir. 2- Bu planın yürürlüğe girmesi ile birlikte, Valilik Makamının 19.01.2023 tarihli, 2023 yılına ait Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergâh Planı yürürlükten kaldırılacaktır" denildi. Hakkarihabertv.com


 


 

Bu haber toplam 1680 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim