• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari’de nefes kesen köpek kurtarma operasyonu

Hakkari’de nefes kesen köpek kurtarma operasyonu
Hakkari-Çukurca karayolunda Zap suyunun diğer yakasına ve burada mahsur kalan sahipsiz köpek için belediye, AFAD, Vedaş ve rafting ekibi seferber oldu.

Kent merkezinden 15 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde Zap suyunun diğer tarafından mahsur kaldığı ve günlerdir aç kaldığı ihbarı yapıldı.

Hayvan sever Hakkari Valisi ve Belediye Başkan İdris Akbıyık’ında talimatı üzerine Afad İl Müdürü Resul Karadeniz, Belediye Veteriner Teknikeri Fatih Çiftçi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü rafting ekibi ile yolda geçmekte olan Vedaş ekibi hemen harekete geçti.

Oldukça tehlikeli olan Zap suyunun diğer yakasında mahsur kalan köpeğin hayatta kalması için suyun diğer yakasına vatandaşların ekmek attığını belirten vatandaşlar ekiplerin gelmesi ile birlikte rahat bir nefes aldılar.

Rafting ekibi botu hazır hale getirerek Zap suyuna indirdi. Afat ve belediye veteriner ekibi bota binerek suyun diğer yakasına geçti. Ekipleri gören köpeğin tavırları ise  kurtarma ekibini duygulandırdı.

Önce köpeğin karnını duyuran ekip daha sonra bota alarak suyun diğer tarafına geçirdiler. Bottan inen köpeğin koşması ve sevinci gözlerden kaçmadı. Kurtarılan sahipsiz köpek belediye hayvan aracına alınarak tedavisi için kliniğe götürüldü.

AFAD Müdürü Resul Karadeniz, yaklaşık 3 gün önce köpeğin suyun karşı tarafında mahsur kaldığı ihbarı üzerine hemen olay yerine geldiklerini söyledi. Karadeniz,”Belediye, rafting ekibi ile hemen harekete  geçtik. Yapılan çalışmalar sonucunda kısa sürede kurtardık. Emeği geçen tüm ekipteki arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Veteriner İşleri Teknikeri Fatih Çiiftçi’de “Kurtardığımız hayvanın sağlık durumu iyi ancak her türlü ihtimale karşı veteriner kliniğine götürülerek gerekli tedavilerini yapacağız dedi.

Kurtarma çalışmalarına destek veren Hakkari Muhtarlar Derneğin Başkanı Ferdi Aksaç ise,”Sabah arkadaşlarla beraber pikniğe giderken karşıda bir canlının olduğunu fark ettik.

Baktık köpek olduğunu öğrendik. Afad müdürünü, belediye ekibini arayarak bilgi verdik. Gelip hemen kurtardılar. Köpek baya sağlıklı görünüyor.  Kurtarma çalışmalarına destek veren herkesten Allah razı olsun” dedi. Haber: Feyzullah Taş

kopek-kurtarma-1-003.jpgkopek-kurtarma-2-003.jpgkopek-kurtarma-3-002.jpgkopek-kurtarma-4-001.jpg

Bu haber toplam 1065 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim