Hakkari’de Oda Başkanlarından Doğalgaz zamlarına tepki

Hakkari’de Oda Başkanlarından Doğalgaz zamlarına tepki

Kaynak:Hakkarihabertv.com

Hakkari Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Akboğa ile Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal, doğalgaz fiyatlarına yapılan ardı ardına zamların ısınmayı vatandaş için lüks haline getirdiğini ifade ettiler.

Hakkari Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Akboğa ile Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal, doğalgaz fiyatlarına yapılan son zamlarla ilgili ortak bir açıklama yaptı. Başkanlar, artan enerji maliyetlerinin özellikle kış şartlarının ağır geçtiği Hakkari’de vatandaşların yaşamını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

Yapılan açıklamada, ısınmanın temel bir ihtiyaç olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“Temel bir ihtiyaç olan ısınma hakkı, vatandaşlarımız için ulaşılamaz bir maliyete dönüştürülmüştür. Sosyal devlet anlayışı gereği, enerjinin bir lüks değil, insani bir hak olduğu unutulmamalıdır.”

Faturalardaki ağır vergi yüküne de dikkat çeken oda başkanları, bu yükün hafifletilmesi ve zamların ivedilikle geri çekilmesinin toplum refahı açısından zorunlu hale geldiğini belirtti.

Açıklamada ayrıca şu çağrı yapıldı: “Enerji politikalarının merkezine zamlar değil, vatandaşın alım gücü ve insanca yaşam hakkı yerleştirilmelidir. Yükselen bu haklı sesin duyulmasını, fahiş fiyat artışlarına son verilerek somut indirim adımlarının atılmasını talep ediyoruz.”

Başkanlar, yetkilileri bir an önce harekete geçmeye davet ederek, özellikle dar gelirli vatandaşların korunması gerektiğini ifade etti. Haber: Perihan Önal

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.