• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

hakkari'de öğrencilerin yol çilesi

hakkari'de öğrencilerin yol çilesi
Hakkari'de ulaşım sorunu yaşayan yaklaşık 100 öğrencinin her gün 5 kilometre yol yürüyerek okullarına gelip gitmek zorunda kaldıkları belirtildi.

HAKKARİ  (İHA)

Toplu Konut İdaresi'nin, köylerinden göç eden afetzedeler için Otluca Yolu üzerindeki Gupsi mevkiinde yapılan konutlarda kalan ailelerin çocukları, okul servisi olmaması nedeniyle her gün 5 kilometreye yakın yol yürüyerek kayalıkların arasında düşe kalka okullarına gidip geliyorlar. Bu duruma tepki gösteren veliler, yetkililerin bu hale müdehale etmemeleri durumunda çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirttiler. Yoldaki köpek korkusundan dolayı büyük sıkıntı çeken öğrenciler, velilerin koruması
altında okula getirilip götürülüyor.

İlköğretim ve liseye giden öğrenciler, sabah saat 05.00 'da uyanıp yollara düşüyorlar. Okula giderken ellerine taş alarak kendilerini köpeklerden korumaya çalıştıklarını belirten öğrenciler, "Bizler farklı okullara giderken büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bir yandan köpek korkusu yaşarken, diğer yandan da derslerimize geç kalıyoruz. Her gün patika yoldan gelip gitmek istemiyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz bize servis sağlamaları. Aksi takdirde okulu bırakmak zorunda
kalacağız. Bu psikolojiyle eğitim mi olur?" şeklinde konuştular.
Yetkililerin, öğrenciler için servis vermemesine tepki gösteren veliler, ulaşım sorunundan dolayı öğrencilerin büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Veliler adına bir açıklama yapan Necip Uçar, 192 konutta kalan ailelerin çocuklarına bir an önce taşımalı eğitim sistemi başlatılması gerektiğini söyleyerek, "Bu konutlarda yaklaşık 100'e yakın öğrenci kalıyor.

Bu öğrencilerin her biri farklı okula gidiyor. Bizim sayın valimizden isteğimiz, okul saatlerine uygun servis sistemi ayarlaması.
Çocuklarımızın okuması için veli olarak bizler, elimizden ne geliyorsa zaten yapıyoruz. Bu soğukta gidip geliyorlar. Şu ana kadar hava şartları iyi gidiyordu. Bundan sonra kar yağarsa ne olacak? Yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise konuyu araştıracaklarını belirterek, öğrencilerin taşımalı eğitim kapsamına alınması için gerekli işlemlerin yapılacağını belirttiler.

mm.jpg
 

Bu haber toplam 3732 defa okunmuştur
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim