• BIST 10278.73
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari'de, Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı

Hakkari'de, Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Millet Mektepleri Baş öğretmenliği’ni kabul ettiği gün olan “24 Kasım Öğretmenler Günü” Hakkâri'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Hafta içerisinde yapılan etkinliklerde; ilk olarak öğretmenlik mesleğinin önemi ile ilgili öğrenciler arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlendi. İl Müdürü Nurettin Yılmaz ve şube müdürleri tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, vefat etmiş öğretmenlerden; Emin Özatak ve Osman Korkmaz’ın mezarlarına ziyaret gerçekleştirilerek Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Ardından, öğretmen ve öğrencilerle birlikte, 100. Yıl Eğitim Hatıra Ormanı’na fidanlar dikildi. Akabinde, Vali Ali Çelik’in teşrifleriyle Hakkari Öğretmenevi’nde, merkez ve ilçelerden gelen eğitim yöneticileri ve öğretmenlere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, öğretmenler günü, kutlama yemeği organize edildi. Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda düzenlenen konser ile ilk günkü etkinlikler tamamlandı.

Etkinliklere, 24 Kasım devam edilerek sabah saatlerinde, Milli Eğitim Müdürlüğü kurum binası önünde, İl Müdürü Nurettin Yılmaz liderliğinde, kurum yöneticileri ve öğretmenlerce kortej oluşturuldu. Kortej, ellerinde Atatürk Posteri, Türk Bayrağı ve "Başöğretmen Atatürk ve Yurdum Seni Yüceltmeye Andlar Olsun" pankartları ile çelenk töreninin yapılacağı Valilik Binası önüne kadar yürüdüler.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz tarafından, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, İl Müdürü ve öğretmenler, Valilik Makamı’nı ziyaret ettiler.

Vali Ali Çelik, makamında, öğretmenlerle bir süre sohbet ettikten sonra onlara, çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaretin ardından, il programının yapılacağı Halk Eğitim Merkezi'ne geçildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve T.T. Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa; Vali Vekili Buğra Karadağ, il protokol üyeleri, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, bir minnettarlık göstergesi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere hitaben hazırladığı video izlettirildi.

Ardından, İl Müdürü Nurettin Yılmaz, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Yılmaz, "Yeni eğitim- öğretim yılının başlangıcında, Valimiz Sayın Ali Çelik’in öğretmenlerimize hitaben büyük bir nezaketle kaleme aldıkları mektuplarının bir cümlesinde: “Hayatta en büyük mucize, küçükken iyi bir öğretmene rastlamış olmaktır,” diyordu. Çok kıymetli olduğunu düşündüğüm bu cümlenin altını şu şekilde doldurmak istiyorum. Hiçbir başarı öyküsü yoktur ki, öğretmenlerin eli değmemiş olsun. Hiçbir zafer hikâyesi yoktur ki, öğretmenlerimizin katkısı olmamış olsun.

Değerli öğretmenlerimiz, başarılarınıza ve emeğinize yaslanan Hakkari’deki binlerce çocuğumuzun diliyle öğretmenler gününüz kutlu; öğretme aşkınız, sevdanız ve fedakârlık duygunuz daim olsun,” dedi.

 Ardından, mesleğe yeni başlamış öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. “Yorum Senin Öğretmenim” adlı şiir okunduktan sonra “Atatürk ve Çocuk” adlı gölge oyunu ile “Şehit Öğretmenlerimiz” adlı başarılı çalışmalar, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Oratoryo gösterisinden sonra, Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri, müzik resitali sundu. Akabinde öğretmenler tarafından oluşturulan koro, öğretmen temalı şarkılar seslendirdiler. Emekli öğretmenlere, Hizmet Şeref Belgesi’nin verilmesinin ardından, yapılan yarışmalarda, dereceye giren öğrencilere, il protokolü tarafından ödüller takdim edildi. Vali Vekili  Buğra Karadağ, Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Müdürü Nurettin Yılmaz Ak Parti Başkan Yardımcısı Adnan Öveç  ve il protokolü, programda emeği geçenlere teşekkür etmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi. Hakkarihabertv.com

02-062.JPG03-055.JPG04-033.JPG01-069.JPG
 

Bu haber toplam 844 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim