• BIST 10220.25
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari’de okul bahçeleri çocuklar için spor salonuna dönüştü

Hakkari’de okul bahçeleri çocuklar için spor salonuna dönüştü
Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa başlattığı “Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek” projesi kapsamında yaz tatiline giren 2 bin 500 çocuk için okul bahçeleri spor salonuna dönüştürüldü.

Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaz tatile giren öğrencilerin sportif aktivitelerden daha fazla yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla yaşama geçirdiği “Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek” proje kapsamında kentteki üç spor salonunda futbol, basketbol, futsal, voleybol, hentbol,badminton,bisiklet, bocce, tenis, jimnastik, güreş, masa tenisi, satranç ve dart olmak üzere toplam 14 branşta yaz spor kursuları başladı.

Halk Eğitim Merkezince yaklaşık 50 antrenörün görev aldığı projede ilköğretim ve ortaöğretim okullarından erkekler ve kızlardan oluşan yaklaşık 2 bin 500 öğrenci katıldı. Yaz tatili boyunca devam edecek olan sportif etkinlikler için okul bahçeleri ve okul spor salonları tahsis edildi. 

Proje hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde yürüttükleri “Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek” projesinin 2. adımını yaz tatilinde başlattıklarını belirterek, yaz tatiline  giren çocukların sosyal aktivitelerden uzak kalmamaları ve oyun salonlarından uzak kalmaları için spor antrenörleri eşliğinde yaz spor kurslarını açtıklarını söyledi.

Müdür Durgun,” İlimizde sosyal alan yok denecek kadar az. Müdürlük olarak okul bahçeleri ve okul spor salonlarını çocuklarımızın iyi bir ortamda spor yapması için hizmete açtık. Valiliğimizin de destek verdiği projemiz yaz boyunca devam edecek. Amacımız çocuklarımızı internet ve oyun salonlarından uzaklaştırarak sporla tanıştırmak.

Bu etkinlik çerçevesinde Hakkari merkezine uzak mahallerden merkeze salonlara gelemeyen çocukların ayağına antrenör gönderdik. Böylelikle en uzak mahallerdeki çocuklara da spor yapma fırsatı tanıyoruz. Bu yıl içinde kent merkezinde 5 yeni halı saha projemiz hayata geçecek.

Hedefimiz sporla tanışma yaşını ilimizde olabildiğince alt seviyelere indirmek. Ben inanıyorum ki Hakkari'de sporun alt yapısı bu proje sayesinde zenginleşecek” şeklinde konuştu. 

video.20111002184103.jpg

Milli Eğitim Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Erol Hanlıgil’in İHA muhabirine yaptığı açıklamalarda, Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek” projesinin yaz ayağını şuan okullarımızın spor salonlarında ve okul bahçelerinde başlattıklarını söyledi.

Halk Eğitim Müdürlüğünün görev verdiği antrenörler tarafından 14 branşta okul spor salonlarımızda ve okul bahçelerimizde çocuklarımıza eğitim veriliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız çocuklarımızın yaz tatilinde sosyal bir ortam içerisinde sporla dolu bir yaz geçirmeleridir.

Sosyal faaliyetlerimizin yok denecek kadar az  olduğu bir ortamda çocuklarımız yazın evlerine kapanmakta veya televizyon başında zaman geçirmekte. Bizde bu çocuklarımızı evden çıkararak sosyalleşmeleri adına ve yeni arkadaşlıklar edinmeleri adına yaklaşık 50 antrenörümüzle beraber bu çalışmalarımızı başlattık. Yaklaşık bir haftadır çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz.

Hakkari valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın da bu konuda desteklerini fazlasıyla gördük. Zaten valimiz spora fazlasıyla destek veriyor. İl Milli Eğirim Müdürümüz Veysel Durgun da  göreve başladığı  günden beri ilimizde sporun çocuklarımız için önemli olduğunu dile getirmiş ve bu projeye de desteklerde bulunmuştur.

Dediğim gibi amacımız çocuklar için sosyal bir alan yaratmak. Ayrıca bu projenin sonunda çocuklarımıza bir şenlik düzenleyeceğiz. En nihayetinde sporla tanıştırdığımız çocuklarımızın yeteneklerini keşfederek ülke sporuna da birer iyi sporcu kazandırmaktır” diye konuştu.

Yaz spor kurslarına katılan öğrenciler ise, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafın açılan yaz spor kursunda antrenörler eşliğinde spor yaptıklarını ve burada yeni arkadaşlıklar kurduklarını belirterek, güzel vakit geçirdiklerini söylediler. Mimar Kaya'nın özel haberi (İHA) 

img_9297.jpgimg_9314.jpgimg_9198.jpgimg_9187.jpgimg_9258.jpgimg_9228.jpgimg_9213-001.jpg

Bu haber toplam 3742 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim