• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkâri'de okul güvenliği toplantısı

Hakkâri'de okul güvenliği toplantısı
Hakkari Valisi Ali Vali Çelik: ‘Çocuklarımızın güvenliği, her şeyden önemli’ dedi.

Vali Ali Çelik başkanlığında, Okul Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Yardımcıları; Buğra Karadağ ve Furkan Berber ile ilgili kurum yöneticilerinin katılımıyla Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; öğrencilerin, güvenli bir şekilde okula gitmeleri ve eğitimlerini huzur içinde sürdürebilmeleri için alınacak güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı.

  Vali Çelik; 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin, ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunarak çocuklarımızın, evlerinden güvenli ve sağlıklı şekilde çıkıp dönmesini sağlamak ve bulundukları ortamda, huzur içinde eğitim-öğretim görmeleri için bir arada bulunduklarını söyledi.

Evlatlarımızın, eğitim alanlarında huzurlu olmalarının temel şartının, alınan güvenlik tedbirleri olduğunu belirten Vali Çelik ‘’Bizler, çocuklarımızı bir taraftan ilimle irfanla donatırken diğer taraftan da iyi bir insan ve iyi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları için elimizden gelen her türlü gayreti sarf etmeliyiz,” dedi.

‘’Eğitim Sadece Milli Eğitim Müdürlüğünün Meselesi Değildir!’’

Eğitim konusunun, sadece Milli Eğitim Müdürlüğü’nün meselesi olmayıp, bütün toplumun, kamu kurum ve kuruluşlarının en temel sorunu ve en başta gelen uğraş alanı olması gerektiğine vurgu yapan Vali Çelik, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi. 

“Servis denetimleri ve servislerin şartlara uygun olmasının sağlanması en büyük önceliğimizdir.”

 Okul güvenliği konusunda, eğitim öğretim yılı başlarken geniş katılımla yaptığımız toplantıda belirtilen hususlar, bu dönemde de uygulanmasına devam edilecektir, diyen Vali Çelik, taşımalı eğitim kapsamındaki araçlarda yolculuk yapacak yavrularımızın, sağlıkla ve huzurla okullarına ulaşmasının önemine binaen, taşımalı sistemde görev almaya talip olan herkesin, mevzuata uygun şartları yerine getirmek zorunda olduğunu vurguladı. 

Çocuklarımızın güvenliği, okulun huzuru, her şeyden daha önemli. 

 Belediye Başkanlığı olarak çocuklarımızın güvenliği için gerekli görülen bazı okul önlerinde, hız kesici kasisler yapıldığını belirten Vali Çelik: “Çocuklarımızda, trafik bilincini artırmak için 3 milyon tl harcayarak çocuk trafik eğitim parkımızı hizmete açtık.

Yine diğer illerimizde yaşanan bazı vakalardan dolayı Ülkemizin gündeminde sıkça yer alan başıboş sokak hayvanları ile ilgili ekiplerimiz, sürekli sahada olup çocuklarımız için tehdit oluşturmalarının önüne geçilmekte, hastalıklı olanlar tedavi edilerek kuduz aşıları yapılmaktadır.

Çok şükür ki bu konuda, ilimizde, şu ana kadar olumsuz bir vaka yaşanmamıştır. Ayrıca kolluk kuvvetlerimizce, gereken tedbirler alınarak, okul önlerinde ve görülebilir noktalarda ve çocukların giriş ve çıkışlarını izleyebilecekleri bir alanda, devriye ekiplerimiz konuşlandırılarak hem caydırıcılık hem de çocuklarımıza ve ailelerine güven sağlamak üzere bulunmaya devam edeceklerdir. Okul çevresindeki kafeler veya zararlı ürün satan yerlerde, polis ve jandarmamız gereken tedbirleri alıyor ve almaya devam edecek,”dedi.

   İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi'nden sorumlu Şube Müdürü Oktay Kızılkaya da okul ortamlarının daha güvenli hale getirilmesi için yapılan ve planlanan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı.

   Toplantıya, Vali Yardımcısı ( İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. ) Buğra Karadağ, Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip ÇARIKCIOĞLU, Belediye Başkan Yard. Hamit ZİBEK, İl Emniyet Müdürü İdris YILMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin YILMAZ, İl Müftüsü İsmail FAKİRULLAHOĞLU, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Abdulhalim ÜNALAN,

İl Afet ve Acil Durum Müdür V. Ferit GÜNAY, İl Sağlık Müdürü Dr.Hamdullah KARA, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım ŞEN, Gençlik ve Spor İl Müdür V. Emin YILDIRIM, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Oktay KIZILKAYA, YEŞİLAY Şube Başkanı Şemsettin UÇAR, İl Emniyet Çocuk Şube Komiseri Alper YEŞİLYAPRAK ve İl Sağlık Müdür Yard. Dr. Burhan Yılmaz katıldı.

okul-guvenligi-toplanti.jpg

 

Bu haber toplam 1213 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim