• BIST 8838.6
  • Altın 3013.818
  • Dolar 34.2332
  • Euro 37.0423
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

HAKKARİDE ÖRNEK BİR ÇALIŞMA

HAKKARİDE ÖRNEK BİR ÇALIŞMA
Hakkari Toplum Gönüllüleri Vakfı üyeleri şehir içinde kötü görünüme neden olan yol boylarındaki orta refüjleri sarı ve beyaza boyatarak şehri güzel bir görünüme kavuşturdu.

Hakkari Toplum Günüllüleri Vakfı Üyeleri

Vali Muammer Türker, gençlerin oluşturduğu Toplum Gönüllüleri Vakfı Hakkari Şubesi Hakkari yi güzelleştirmek adına bir teşebbüste bulunduklarını belirtti.

 Türker,"Altyapıya dönük çok ciddi bir çalışmaya imkanları yetmemese bile hiç olmasa şehrin genel görünüşünü güzelleştirmek adına kaldırım taşlarını Burdurları güzelleştirmek için boyama kararı aldı. Bizde valilik olarak bu çalışmalarını destekliyoruz. Arkadaşlarımız esnaflardan sponsorda buldular. Sponsorların sağladığı imkanlarla boya ve malzemeleriyle Hakkari nin görünümünü güzelleştirmek için boyama kampanyası başlattılar. Burada önemli olan bu fırçanın boyanın kendisi veya bordur taşlarının boyanmasından ziyade bu arkadaşlarımızın kendi üzerlerinde sadece kendi inisiyatifleriyle bir sorumluluk his etmesi sorumluluğu kendi şehirlerinde yönelik bir borç olarak görmesi ve onun gereğini yerine getirmeleri örnek bir davranıştır. Bu arkadaşlar buna ilk geldikleri ilk günden beri bu işlerin çok önemli olduğunu gerçekten gençliğin kendi sorumluluğu ve bilincinde olarak şehirlerine yönelik bir çaba içersinde olmaları çok önemli olduğunu ifade ettim. Bu çalışmalarını her zaman destekleyeceğimi söyledim. Bugünde onların aralarında olmak ve destek vermek için ilk fırçayı da biz atmış olduk. İnşallah hayırlı olur ve gençlere de örnek olur. Hakkari Belediyesi ne tabi ki yardımcı olmak lazım belediyenin alt yapı, su ve bir takım çevre sorunları var. Bunların çözümü için çeşitli bakanlıkları da devreye sokmak gibi bir çabamız var. Belediye den aldığımız projeleri bizde Ankara dan takip ediyoruz. Bugün burada bu güzel çalışmayı yapan arkadaşları da burada tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

 

 ASIL AMACIMIZ ŞEHRİMİZİ KÖTÜ GÖRÜNÜMDEN KURTARMAKTIR

Toplum Gönüllüleri Temsilcisi Süleyman Seven, Türkiye nin her yerinde gönüllü olarak bir dizi faaliyetlerde bulunduklarını belirtti.

 Seven," Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak Hakkari de de  örgütlendik. 52 yakın üyemiz bulunmaktadır. Şehir içi yollarımızda kötü bir görünüm arz eden orta refüjlerdeki burdu taşlarını sarı beyaza boyatıyoruz. Asıl amacımız ilk önce biz gençler olarak elimizi taşın altına sokalım dedik ve ilk olarak bu işe başladık daha sonrada kademeli olarak bir çok iş yapacağız. Çalışmalara ilk olarak Cumhuriyet Caddesi üzerinde başlayarak Devlet Hastanesi Caddesine kadar olan 1 kilometrelik yol boyu orta refüjleri boyatacağız. Bize boya desteği sağlayan genç işadamı Yaşar Şen e bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. 14 kişilik üyemiz ile birlikte boyama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizlere esnaflar da destek veriyor. İmkanlarımız kısıtlı destek verilmesi halinde tüm caddeleri bu şekilde boyatıp şehrimizi güzel bir görünüme kavuşturacağız. İlk fırçayı vuran ve biz gençleri yalnız bırakmayan sayın Valimiz Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu ve Belediye Fen İşleri Müdürü Maaz Özdemir ve bize boya ve malzeme desteği sağlayan esnaf Yaşar Şen ve Hakkari halkına teşekkür ediyoruz" ve Hakkari halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

   Cumhuriyet Caddesi üzerindeki yol ortasındaki orta refüjleri boyatan gençlere Vali Muammer Türker, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu ve Belediye Fen İşleri Müdürü Maaz Özdemir, esnaflar ve vatandaşlar da destek veriyor. (Hakkarihabertv.com)

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3209 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim