• BIST 9995.94
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari'de park sorunu

Hakkari'de park sorunu
Hakkari’de araçların düzensiz bir şekilde park edilmesi zaman zaman trafiği durma noktasına getiriyor.

Çarşı merkezinde araçların düzensiz bir şekilde park edilmesi, trafiğin aksamasına neden olurken, ambulans ve itfaiye araçlarının geçişi ise güçlükle sağlanıyor. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte ildeki caddeler kullanılamaz hale geldi.

Araç sürücülerinin kurallara uymaması ve hatta yasaklı olan caddelerde bile ters şeritten gelmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle şehrin en işlek caddelerinden Cumhuriyet ve Altay caddelerinde araçların düzensiz bir şekilde yol kenarına park edilmesi en çok yayaları etkiliyor.

Karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşlar, seyir halindeki araçların önünde geçmek zorunda kalması ise trafik kazalarına davetiye çıkartıyor.
Ramazan ayı münasebetiyle birçok sürücünün trafik kurallarını ihlal ettiğini ve ilgili kurumların ise buna seyirci kaldığını ifade eden vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdılar.

Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir uygulamanın olmadığını belirten vatandaşlar, “Araçlar caddenin her iki yakasına park ediliyor. Aradan geçen araçlar ise başka araca çarpmamak için büyük bir özen gösteriyor. Bazen de orucun etkisiyle birlikte sürücüler arasında yer yer tartışmalar yaşanıyor.

Cadde tek yönlü olmasına rağmen ters şeritten gelen araçlar da olunca sinirler iyice gerginleşiyor. Kaldırımlarda yetersiz olunca birçok vatandaş araçların içinde gelip gitmek zorunda kalıyor. Bazen caddede trafik ekipleri olmasına rağmen araçları ikaz etmek yerine onlarda araçlarını cadde kenarına park ediyor. Nedenini sorduğumuzda ise ‘Ramazan ayı nedeniyle vatandaşların sinirleri gergin bu yüzden kimseyi rahatsız etmek istemiyoruz’ cevabını alıyoruz.

Bakın araç sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu şehir bunca aracı kaldıramaz. Türkiye’nin hiçbir yerinde araçlar yol kenarının her iki yakasına park edilmiyor. Ancak Hakkari farklı bir il olduğu için buna müsaade ediliyor” şeklinde konuştular.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü yetkilileri ise, ellerinde geleni yaptıklarını belirterek, Ramazan ayı nedeniyle araç sürücülerine yardımcı olduklarını, ancak bundan sonra kurallara uymayanlar hakkında gerekli cezaların kesileceğini belirttiler. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

park-sorunu-1.jpg

park-sorunu-3.jpg

Bu haber toplam 3155 defa okunmuştur
Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim