• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Hakkari'de park sorunu

Hakkari'de park sorunu
Hakkari’de araçların düzensiz bir şekilde park edilmesi zaman zaman trafiği durma noktasına getiriyor.
Çarşı merkezinde araçların düzensiz bir şekilde park edilmesi trafiğin aksamasına neden olurken, ambulans ve itfaiye araçlarının geçişi ise güçlükle sağlanıyor. Ramazan ayıyla birlikte ildeki caddeler park sorunu nedeniyle adeta kullanılamaz hale geldi. Araç sürücülerinin kurallara uymaması ve yasaklı olan caddelerde bile ters şeritten gelmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.
 
Özellikle şehrin en işlek caddeleri olan Cumhuriyet ve Altay caddelerinde araçların düzensiz bir şekilde yol kenarına park edilmesi en çok yayaları etkilediğini belirten vatandaşlar, karşıdan karşıya geçmeye çalışırken seyir halindeki araçların önünde geçmek zorunda kalmalarının ise trafik kazalarına adeta davetiye çıkarttığını kaydettiler.
 
Ramazan ayı münasebetiyle birçok sürücünün trafik kurallarını ihlal ettiğini ve ilgili kurumların ise buna seyirci kaldığını ifade eden vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdılar.   Bulvar Caddesi üzerindeki belediye binası önünde çift şerit olarak park eden araçların içindeki bir otomobilin yolu tamamen kapatması vatandaşların sinirlerini iyice gerdi.
 
Bir süre yolun açılması için araç sürücüsünü arayan vatandaşlar, sürücü başta olmak üzere çevrede ne zabıta ekibi ne de trafik ekibine rastlanmamaları üzerine kendi imkanları ile aracı yoldan çekmeye çalıştılar. Bir araya gelen duyarlı vatandaşlar, elbirliği yaparak aracı kaldırıp yol kenarına iterek caddeyi yeniden trafiğe açtılar. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, hasta taşıyan ambulanslar ve yangına giden itfaiye ekiplerinin de yer yer bu tür sorunlarla karşılaştığını belirterek, ilgili kurumları göreve çağırdılar. 
 
Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise, Zabıta ekipleri halkın huzuru, güvenliği ve sağlığı ile yükümlü olan bir birim olduğunu belirttiler. Yetkililer,”Ancak trafik sorununu veya görevi belediyelere devir edilmediğinden dolayı müdahalede bulunamıyoruz. Bundan dolayı trafik şube müdürlüğünce de birlikte halkın daha rahat dolaşımı için birlikte hareket edebiliriz dedi. Haber: Feyzullah Taş
 
park-sorunu-1.20140709011641.jpg
 
park-sorunu-2.jpg
 
 
Bu haber toplam 4010 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim