• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari’de referandum sessizliği

Hakkari’de referandum sessizliği
Hakkari’de referandum sessizliği sürüyor. BDP Milletvekilleri ve başkanları sandık görevlileri ile görüştü. BDP Merkez ilçe başkanı gözaltına alındı.

  Hakkari sabah saatlerinden itibaren büyük bir sessizliğe büründü. Birçok aile sabahın erken saatlerinden pikniğe giderken, bazı aileler ise evlerinden dışarı çıkamadılar. Cadde ve sokakların bom boş olduğu ilde adeta il hayalet bir şehre dönüştü. Yine sabah saatlerinde BDP Merkez ilçe Başkanı Kenan Kaya ve ismi öğrenilemeyen bir partili bilinmeyen bir nedenden dolayı gözaltına alındı.

 

Şehit Selahattin İlköğretim Okulu ile Sağlık Meslek Lisesi’ndeki sandıklar ise boş kaldı. Yöre halkından halen kimsenin oy kullanmadığı belirtildi. Sağlık Meslek Lisesi’ne gelen BDP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Orhan Koparan, okulun kapısında parti görevlileri ile görüşerek durum hakkında bilgi aldılar. Sandık görevlisi olan bir partili polisin kendilerini olan tutumundan şikayetçi oldu.

 

Milletvekili Geylani ise, polisin sandıkların olduğu bölüme girme hakkı ve ahdi yoktur dedi. Geylani,”Partilerin ayrım yapılmaksızın sandık görevlileri, gözlemci veya müşahit sandıkların güvenliğini ve yasadışı bir konunun yaşanmaması için orda bulunurlar. Valiyi arıyacam hiç kimsenin müdahale hakkı olmadığı gibi siyasetten de müdahale etme hakkı yoktur. Vatandaş evet der hayır der boykot da bu alternatiflerden bir ve demokratik bir hakkıdır. Hakkari halkı bu saat itibarıyla öğrendiğim kaderiyle sıfır katılım göstermişlerdir. Bu hakkını kullanıyor bu görevini yerine getiriyor. Bu da sistemin antidemokratik işleyişine bir yanıttır. Sistemin yürütmüş olduğu 26 yıllık olduğu ölme ve öldürme kültürüne büyük bir yanıttır” dedi.

 

Okulun önünde bekleyen bazı gençlere de seslenen milletvekili oyunu gelmemeleri çağrısında bulunarak, burada toplanmamalarını istedi. Milletvekilleri ve beraberindeki belediye başkanları daha sonra da oradan ayrılarak başka mahallelere hareket ettiler.

Bu haber toplam 4006 defa okunmuştur
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim