• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari'de SBS başarısı

Hakkari'de SBS başarısı
Hakkari'de SBS'de büyük başarı gösterildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) sonuçlarına göre, Hakkari Özel Hatice Avcı Koleji'nde öğrenim gören Anafen Dershanesi öğrencilerinden Ahmet Benli 491.495 puanla il birincisi olurken, Elif Alp ise 480.496 puanla il beşincisi oldu.

Mezran Mahallesi’nde faaliyet gösteren Özel Hatice Avcı Koleji'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Anafen Dershanesi Müdürü Serdar Batmaz, her yıl olduğu gibi bu yıl da geleceğin güler yüzlerini yetiştirmeye devam ettiğini söyledi. Hakkari'de ilk 100'ün içinde 16 öğrenci ile büyük bir başarıya imza attıklarını ifade eden Batmaz, 2012 yılı SBS sonuçlarına göre, dershanelerinde öğrenim gören öğrencilerden Ahmet Benli'nin 491.495 puanla il 1'ncisi, Elip Alp'ın ise 480.496 puanla il 5'ncisi olduğunu belirtti.

Öğrencileri elde ettikleri başarıdan dolayı kutlayan Batmaz, dershane olarak bütün öğrencilere gereken her türlü desteği sağlayarak başarılı olabilmeleri için çaba harcadıklarını söylen Batmaz, öğrencilere yerleşecekleri okullarda da aynı başarıyı göstermelerini temennisinde bulundu.
 

Özel Hatice Avcı Koleji Müdürü İzzettin Er ise, SBS Hakkari il birincisi ve beşincisinin okullarından çıkmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, ”Büyük bir başarı elde eden öğrencilerimizi kutluyor ve bu başarılarının devamını diliyorum. Okul olarak öğrencilerimize her zaman yardımcı olarak onların yanında olduk. Öğrencilerimizin başarılı olabilmesi okul olarak hep zaman çalıştık. Kolejimiz kurulduğu yıldan bu yana hep il birincisi çıkartıyor.

Bu yılda gelenek bozulmadı ve il birincisi okulumuzdan çıktı. Ben öğrencilerimi tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyorum'' dedi. SBS Hakkari il birincisi Ahmet Benli de, SBS Hakkari birincisi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, ”Çok mutluyum. Okuldaki ve dershanemdeki öğretmenlerim ile ailemden aldığım desteklerle bu başarıyı elde ettim. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki daha iyi bir puan alayım. 491.495 puan aldım. Ama yine de hayırlısı olsun. Hedefim Samanyolu, Fatih ya da Yamanlar Fen liselerinden birine yerleşmektir'' dedi.

SBS'de elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Elif Alp, ''Daha iyisi olabilirdi. Ama bu kadar oldu. 480.496 puan alarak il beşincisi oldum. Kolej ve dershanedeki hocalarımız bize destek oldular. Onlar olmasaydı bu kadar iyi bir puan alamazdık. Bütün hocalarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca hedefim konusunda daha bir karar vermedim'' şeklinde konuştu.
 

SBS Hakkari birincisi Ahmet Benli'nin babası Faik Benli de, çocuğunun elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu, belirterek, ''Bu başarı 3 yılın ürünü. Kolej ve dershanedeki öğretmenlere teşekkür ediyorum. Onların sayesinde oğlum bu başarıyı elde etti. İnşallah oğlu bu başarısını daha da sürdürerek, kendisine, ailesine ve çevresine hayırlı bir evlat olur'' şeklinde konuştu.

sbs-1.jpg
 

 

Bu haber toplam 4871 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim