• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Hakkari'de seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Hakkari'de seçim güvenliği toplantısı yapıldı
2023 yılı seçim güvenliği toplantısı Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, 14 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin 28. dönemi seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapacağını söyledi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de de seçimlerin huzur ve güven içerinden yapılması için, birtakım tedbirler aldıklarını belirten Akbıyık şunları kaydetti.

'' 10 Mart tarihinden itibaren seçimlerin yapılacağı 14 Mayıs seçimlerin yapılması kararı resmi gazetede yayınlandı. Seçimin yapma görevi yargı organlarını gözetiminde oluyor . Yüksek Seçim Kurulu bu konuda görevli. Yüksek Seçim Kuruluda İl ve İlçe Seçim Kurulları ile seçimin yapılmasını sağlıyor.

Özelikle mülkü idare amirlerimizin, jandarmamızın, emniyetimizin özelikle asayiş ve huzurun sağlanmasında , seçimlerin güvenilir bir ortamdan yapılmasından çok önemli görevleri var. Seçimler Anayasamızın ilgili maddeleri yine Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu , Milletvekili Seçimi Kanunu ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu ile 2098 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen kütükleri hakkındaki Kanun ve düzenlemelerle yapılıyor.

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır'da bir bölge toplantısında katıldık. İçişleri Bakan Yardımcısının başkanlığında tüm Türkiye'de bölge bölge il valilerinin , il jandarma komutanlarının ve il emniyet müdürlerinin ve ilgili personelleri ile seçim güvenliği toplantıları yapılıyor.

Bu çerçevede biz de Hakkari'de ilk seçim güvenliği toplantımızı il jandarma komutamız , il emniyet müdürümüz yine vali yardımcılarımı , kaymakamlarımız birazdan toplantımızı yapacağız. Bu toplantıların ilki olacak tabi önümüzdeki süreç içerisinde benzet toplantılar yapacağız.

Bundan sonraki aşama diğer kurumlarla yapacağız. Çünkü seçimlerde seçim günü özelikle seçim sandıklarının konulduğu binalar yine bu binaların güvenliği , elektriği, jeneratörü , kamerası gibi hususları ile birlikte VEDAŞ , milli eğitim , belediye, özel idare, emniyet jandarma ilgili kurumları ile toplantılar yapacağız. Basınla ayrıca süreç geçtikten sonra bir bilgilendirme toplantısı yapacağız.

Ülkemizde seçimler huzurlu, sağlıklı ve demokratik bir ortamda seçimler yapılıyor. Hakkari'de 2019 Yerel Seçimlerde buradaydık her hangi bir sorun ve sıkıntı yaşamadık. Bu seçimlerinden aynı seçiklde yağacağına inanıyoruz.''

Toplantıya Vali Yardımcıları Tevfik Kumbasar, Halil İbrahim Köroğlu, Talha Battal, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Çukurca Kaymakamı Hasan Kurt, Şemdinli Kaymakamı Batuhan Taşkın, Derecik Kaymakamı Doğukan Mızrak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, asker ve polis amirleri katıldı. Hakkarihabertv.com

secim-toplantisi-11.JPGsecim-toplantisi-2.JPG
 

Bu haber toplam 752 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim