Hakkari'de Selefilik ve Hadis İlişkisi” ele alındı

Hakkari'de Selefilik ve Hadis İlişkisi” ele alındı

Kaynak:Hakkarihabertv.com

Hakkari Üniversitesi ilahiyat Fakültesi tarafından Zap Seminerleri Dizi V kapsamında “Tarihi Serüven İçinde Selefilik ve Hadis İlişkisi” konulu konferans düzenlendi.

Zeynelbey Yerleşkemiz İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen konferansa; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Keskin, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Arslan ve Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Tan’ın yanı sıra akademik personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Furkan Tümen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda, Araştırma Görevlisi Musa Pekel tarafından Selefiliğin tanımı yapılarak tarihsel süreç içerisinde geçirdiği aşamalar, öne çıkan şahsiyetler üzerinden ele alındı.

Ayrıca Selefilik düşüncesinin hadis literatürüyle olan ilişkisi ve bu alana sağladığı katkılar da kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.

Öğrencileri yoğun ilgi gösterdiği konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.