• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 26 °C

HAKKARİ`DE, ŞİİR YÜKLÜ GECE

HAKKARİ`DE, ŞİİR YÜKLÜ GECE
Hakkari Sosyal Bilimler Lisesi, Atatürk Kültür Merkezi Salonu’nda, Türk Edebiyatı’nın yapı taşlarından olan ve gönül dünyamızı yeşerten usta şairlerden seçkin eserlerle duygu yüklü bir şiir dinletisi gerçekleştirdi.

 Ayrıca Güzel Sanatlar Lisesi de çaldıkları müzikler, söyledikleri türkü ve şarkılarla geceye ayrı bir renk kattılar.
 Okulun öğretmen ve öğrencilerinin görev aldığı şiir dinletisine; İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yoldaş, Defterdar Ramazan Özdemir, protokol üyeleri, milli eğitim kurum yöneticileri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve 300’e yakın kişi ilgiyle izledi.

İl Müdürü Bilal Gür, usta şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’na ait, memleket duygusu ve ince ruhlu olma temalı etkileyici bir şiiri okuyarak başladığı açılış konuşmasına şöyle devam etti;

”Bu akşamki dinletiyle, gönlümüze nüfuz etmeyi gaye edinen Hakkari Sosyal Bilimler Ailesi, inanıyorum ki medeniyetimizi ayakta tutan Mevlana, Yunus Emre, Sezai Karakoç, Aşık Veysel, Fuzuli, Ahmedi Hani, Melaye Bateyi,Fuzuliler, Necip Fazıllar ve daha nice kıymetli şahsiyet ve mütefekkirlerin manevi izinden giderek, türkü tadında seslendirecekleri eserlerle ruhlarımızda tazelik, gönüllerimizde hoş bir seda ve zihinlerimizde tatlı bir anı bırakacaklardır. Gönüllerimizi aydınlatma gibi böyle güzel bir amaca hizmet eden tüm öğrencilerimizi ve programa emek veren tüm öğretmenlerimizi, huzurlarınızda ayrı ayrı tebrik ediyorum,”dedi.   

Yoğun ilgi gören programda; Atilla İlhan, Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Alaadin Özdenören, Necip Fazıl Kısakürek ve Yılmaz Erdoğan gibi usta şairlere ait şiirler, öğretmen ve öğrenciler tarafından etkileyici bir şekilde seslendirildi.

Dinleti, İl Müdürü Bilal Gür’ün ve protokolün, emeği geçenleri tebrik etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Bu haber toplam 734 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim