Hakkari’de sivrisinekle amansız mücadele
Kaynak:Hakkarihabertv.com
Hakkari Belediyesi, yaz aylarında vatandaşların kabusu haline gelen sivrisinekle mücadelede kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Sivrisinek ve diğer vektör canlılarla mücadele kapsamında 15 mahallede ilaçlama, bilgilendirme ve ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri özellikle sivrisineklerin üreme alanları olan dere yatakları, çöplük alanlar, bakımsız ve sulu bölgeler ile tarım arazilerinde yoğun çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.
Belediye ekiplerinin mahalle muhtarlarıyla koordineli çalıştığını belirten yetkililer, halktan gelen her türlü şikayet ve talebin değerlendirmeye alındığını ve müdahalelerin hızla gerçekleştirildiğini ifade etti. Doğal yapı ve insan kaynaklı alanların sivrisineklerin üremesi için uygun ortamlar oluşturduğuna dikkat çeken ekipler, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmalarını istedi.