• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari'de Sudanlı sporcu yarıştı

Hakkari'de Sudanlı sporcu yarıştı
Atletizm Federasyonu tarafından hazırlanan ve Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen “Atletizmi geliştirme” projesi kapsamında kros yarışması yapıldı. Yarışmaya katılan Sudanlı sporcu ilgi odağı oldu.

Şehirden 5 kilometre uzaklıkta bulunan Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı güzergahında bulunan Otluca köyü yolunda yapılan yarışmaya 12 değişik okuldan 143 sporcu katıldı. Küçük kızlar, küçük erkekler, yıldız kızlar ve yıldız erkekler kategorisinde yapılan yarışmada öğrenciler dereceye girmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler bir taraftan sporcuların güvenliğini sağladılar diğer taraftan da sporculara yarış sonrasında meyve suyu ve kek ikramında bulundular.

SUDANLI SİYAHİ ÖĞRENCİ KROS YARIŞMASINA KATILDI
Yaklaşık 4 ay önce ailesi ile birlikte Hakkari’ye gelen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu’nda (TOBB) okuyan ve yıldız erkekler kategorisinde yarışan Sudanlı Şerafettin Ali Dallas isimli öğrenci yarışmada ilgi odağı haline geldi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Sudanlı sporcu yaklaşık 4 ay önce ailesi ile birlikte Hakkari’ye geldiklerini söyledi. Sudanlı öğrenci, ”TOBB İlköğretim Okulu’nda okuyorum. Okuldaki derslerimde başarılıyım 4 kardeşiz. Yeni atletizme katıldım. Amacım maçta birinci gelmektir. Arkadaşlarıma başarılar dilerim” dedi.

TOBB İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Haşım Gülbeyaz ise Sudan’dan gelen öğrencinin yaklaşık 4 aydır okullarında eğitim gördüğünü belirterek, ”Şerafettin Sudan’dan gelen öğrencimiz. Yaklaşık 4-5 aydır bizim okulumuzda. Okula çok çabuk oyum sağladı. İyi derecede Türkçe konuşuyor. Bir süre önce ailesi ile birlikte Hakkari’ye yerleşti. Yetenekli olduğu için yarışa getirdim” şeklinde konuştu.

Yarışmaya katılan öğrenciler ise ilk defa siyahi bir öğrenci arkadaşlarının olduğunu ve kendileri ile yarıştığı için memnun olduklarını söylediler. Yapılan yarışmaların ardında dereceye giren sporcular Atletizm Federasyonu tarafından ileriki tarihlerde organize edilecek olan Türkiye Şampiyonası’na katılacakları belirtildi. Haber: Feyzullah Aksu (İHA)

sudanli-n-1.jpg

sudan-n.jpg

sudan-n-2.jpg

Bu haber toplam 5244 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim