• BIST 10239.18
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari'de sürü yönetimi kursu

Hakkari'de sürü yönetimi kursu
Hakkâri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya 35 kişinin sürü eğitimi kursu gördüğü Hakkâri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü’nü ziyaret etti.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü çerçevesinde Hakkâri’dein 35 kişinin faydalanacağı sürü yönetimi kursu açtığı belirtildi.

Hakkâri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, Hakkâri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ili bir süre görüşerek daha sonrada sürü yönetimi kursunu ziyaret etti.

Burada konuşan Hacı Dursun Yıldız, sürü yönetimi elemanı eğitimi verilmesiyle, bu kurslarla çobanlığın mesleki bir statü kazanacağını çobanların artık eğitimli olacağına söyledi.

Yıldız, ”Bundan sonra çoban eğitimden geçecek ve bilinçli olacak. Bu eğitim sonunda sertifika alan sürü yöneticileri; sürü sahipleri tarafından istihdam edilmesi yönünde öncelik ve ayrıcalık kazanacaktır.

Bakanlığımızın böyle bir eğitimle sürü yönetimini çobanlık mesleğini ele alarak sorunlarına çözüm üretmeyi ve daha bilinçli bir hayvancılık üretimi yapılmasını hedeflemektedir. Sürü yönetimi kursu eğitimine başlayan kursiyerlere 20 lira cep harçlığı ödenecek.

Ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigorta primlerini de yatıracak. Sürü yönetimi elemanı olarak mesleki bir statü kazanacak olan kursiyerler 15 günde 120 saat olarak planlanan eğitimlerde merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah ve barınak ortamı gibi konuları öğrenecek” dedi.

Hakkâri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya ise, sürü yönetimi kursunun hayvancılığın nitelikli olarak geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti. (İHA)

Bu haber toplam 5129 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim