• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari'de Ters Lale şenliğine büyük ilgi!

Hakkari'de Ters Lale şenliğine büyük ilgi!
Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organize ettiği ve kamu kurumlarının da destek verdiği ve kentte ilk defa düzenlenen Hakkari Ters Lale şenliği büyük ilgi gördü.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında düzenlen Hakkari Ters Lale şenliği Uçurtma Şenliği, Bisiklet Turu,Tahta bacak gösterisi, palyaço, kurumlar arası müsabakalar, firmalar arası yemek yarışması ve evet hayır gibi bir birinden güzel gösteriler yer aldı.

Merzan Mahallesi Şehir Stadında düzenlenen ters lale şenliğine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Eşi Dr. Funda Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç,

Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

Kalabalığın arasına giren Vali Toprak, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Burada kurulan değişik stantları ziyaret eden Vali Toprak ve beraberindekiler, açılan stantlar hakkında bilgi aldıktan sonra çocuklarla masa tenisi ve tenis kortu oynadı.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Şenlikte konuşan Vali Toprak,  bu festival ve şenlikler dolayısıyla hem ilimizin sahip olduğu kendine has özelliklerini bütün Türkiye’ye bütün dünyaya tanıtıyoruz dedi.

Vali Toprak,"Aynı zamanda bu vesileyle de sizinle beraber olma fırsatı yakalıyoruz ve güzel vakit geçiriyoruz. Onun için bu festivallerin düzenlenmesinde etkin tol oynayan fedakârlık gösteren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.

Hakkâri’nin her mevsimi güzel. Bugün de güneşli ılık bir havada sizlerle beraber olmak bizlere çok büyük mutluluk veriyor. Şenlik kapsamında çeşitli yarışmalar yapılacak. Ayrıca Türk Hava Kurumuna da teşekkür ediyorum yamaç paraşütçülerini buraya gönderdiler. Şu anda tepeye çıktılar, biraz sonra buraya inecekler.

Ters Lale de buraya özel endemik bir bitki. Dünyanın sadece belirli bölgelerinde yetişen özelliği olan bir bitki. Bu bitki hem eczacılıkta hem tıp alanında kullanılıyor. Ayrıca bunun ticareti ve ekonomik değeri de oluşmaya başladı.

Hem bunu vurgulamak buraya dikkat çekmek, dünyada eşi benzeri olmayan yerine göre bir metreye kadar uzayan, büyüyen ters lalemizi de bu vesileyle ülkemize ve dünyaya tanıtma imkânı buluyoruz. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum. Bu organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara ise teşekkür ediyorum" dedi.

Halk oyunları gösterisi, koro ve yemek stantlarının gezilmesinin ardından 1980’li yıllarda TRT ekranlarında yayınlanan ve sunuculuğunu Erkan Yolaç’ın yaptığı Evet-Hayır yarışması yapıldı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polis memurunun katıldığı Evet- Hayır yarışmasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Sunucunun polis memuruna sorduğu evlenmeyi düşünüyor musunuz? sorusuna polis memuru Evet deyince çevredekiler tarafından alkışlandı.

Festivalde yer alan Hakkari Aşçılar ve Pastacılar Derneği ekibi, Sibar otel ve birçok stant ilgi odağı haline geldi.

Uçurtma yarışması ve yöresel yemeklerin festival alanındakilere ikram edilmesiyle birlikte program sona erdi. İHA

ters-lale-festivali-2.jpgters-lale-festivali-1.jpgters-lale-festivali-5.jpgters-lale-festivali-6.jpg
ters-lale-festivali-m.jpg

Bu haber toplam 4949 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim