• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari'de, ‘Türk Malları Haftası’ Etkinliği

Hakkari'de, ‘Türk Malları Haftası’ Etkinliği
Hakkari vali Yardımcısı Furkan Berber ve İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, ‘Yerli Malı Haftası’nda, öğrencilerle bir araya geldiler.

 Vali Yardımcısı Furkan Berber ve İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, ‘Yerli Malı Haftası’nda, Hakkari Berçelan Anaokulu’nun öğrencileri ve öğretmenleriyle bir araya gelerek, okulun, ‘Yerli Malı Haftası’ nedeniyle düzenlediği programa katıldılar ve öğrencilerle birlikte veliler tarafından evlerde hazırlanan ürünlerden oluşan sofrada buluştular.

Yerli malı kullanmanın önemli olduğunu belirten Vali Yardımcısı Furkan Berber: “Üretimimizi kendimiz yapar, tükettiğimiz şeyleri kendimiz üretirsek zengin bir toplum oluruz,” vurgusunda bulundu ve herkesi, Türkiye’de üretilen ürünleri tercih ederek ülke ekonomisine katkıda bulunmaya davet etti. 

 Öğretmen ve öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Furkan Berber:"Yerli Malı Haftası sebebiyle bugün aranızdayız. Mutlaka sizler de biliyorsunuz şehrimizde, kendi çiftçimizin ürettiği elmalar, armutlar, üzümler, şeftali, salatalık ve domates gibi ürünler var. Sizlerin de bu sürece katılmanızı istiyoruz biz.

Yerli ürünlerimizi sahiplenmenizi istiyoruz. Gelecekte belki sizler üretecek, pazarlayacak ve satıp şehrimize değer katacaksınız. Tutumlu olmalı, yerli para, mal ve eşyaları gerektirdiği gibi korumalı ve kullanmalıyız. Ben her birinize başarılar ve sağlıklı, sıhhatli bir ömür diliyorum," dedi ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.

ARTIK YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİN YAPILDIĞI BİR ÜLKEYİZ
 Türkiye’nin yerli ve milli üretimin yapıldığı bir ülke konumunda olduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ise amaçlarının okul öncesinden başlayarak yerli tüketimin bilinçli olarak artmasını sağlama, tutumlu olma ve yerli malı kullanımının önemini vurgulamak olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin, yerli üretimin ülke ekonomisine katkılarını, minik öğrencilerin yaş seviyelerine uygun olarak anlattığını ve çocukların eğlenirken öğrenmenin tadına vardığını aktaran Müdür Yılmaz: “Yerli sanayi, yerli teknoloji ve katma değeri yüksek ürünlerin üretildiği bir Türkiye ile karşı karşıyayız artık.

Yerli Malı Haftası deyince, kapıda TOGG, içeride üst düzey savunma teknolojisi başta olmak üzere her türlü ürünün yüksek kalitede üretildiği bir ülke hayal ediyoruz. Hayalden öte bunu yapıyoruz ve eğitimle bunu daha da geliştireceğiz, inşallah,” ifadelerini kullanarak etkinliği düzenleyen Berçelan Anaokulu Ailesi’ne, teşekkür etti.

Okulda gerçekleştirilen etkinlikte; milli uydu Rasat, uçan milli araba Cezeri, milli tank Altay, milli üretim şirketi Havelsan ve Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği Atak helikopteri ile diğer ürünlerin maketleri de sergilenerek öğrencilere tanıtıldı.

Öğrencilerin ülkemizin yedi bölgesine özgü yiyeceklerin kıyafetlerine yansıtması ile oluşturdukları gösteri renkli görüntülere sahne oldu. Farklı yörelere has yiyecek ve ürünler ile öğrencilerin yaptıkları paketlerin sergilendiği etkinlikte meyve ve sebzelerin yer aldığı pazar kuruldu.

  Program, protokol üyeleri ve katılımcıların öğrencilere günün anlam ve önemini belirtir hediyeler vermeleri ve toplu fotoğraf çekimi ile ile sona erdi. Hakkarihabertv.com

c4df5997-393a-440a-89e7-869cca91ec96.jpg84abc3dc-bc65-4c82-8ac6-f5beb1d34b30.jpg

Bu haber toplam 813 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim