• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari'de Türkiye finali sevinci

Hakkari'de Türkiye finali sevinci
Bitlis ilinde düzenlenen bölgeler arası halk oyunları yarışmasında iki ayrı dalda Türkiye finaline yükselen kulüpler için şölen düzenlendi.
25-26 Nisan tarihlerinde Bitlis ilinde düzenlenen, 6 ilden 30 gençlik merkezi ve spor kulüplerinin katıldığı ve 3 gün devam eden yarışmada Hakkari Lisesi Gençlik Spor Kulübü, yıldız ve gençlerde iki ayrı kategoride Hakkari yöresine ait birbirinden güzel 10 değişik oyun sergileyerek Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
 
video-galeri.20110227163236.gif
 
Bitlis ilinde dönen ekipler için Ticaret Meslek Lisesi önünde şölen düzenlendi. Şölene İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Kemal Tanyürek, Şerafettin Saraçoğlu, şube müdürleri Nurettin Özdemir, Cihangir Erin, ve Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Hakkari Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cemil Abi, yönetici Mehmet Uçar, eğitmenler İsmet Uçar, Nurettin Kanat, Şehmuz Uçar, Aynur Er ve Yılmaz Yıldız katıldı.
 
Burada bir konuşma yapan Hakkari Halk Oyunları İl Temsilcisi ve Ticaret Meslek Lisesi Müdürü olan Sıtkı Zerek, Türkiye halk oyunları federasyonunun düzenlemiş olduğu kulüpler arası halk oyunları yarışmasında Hakkari’ye iki dalda Türkiye finalisti olarak yükselme başarısı gösteren Hakkari Lisesi Spor Kulübü adına yarışan Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerini kutladığını belirtti.
 
Zerek,”Eğitim sadece sınıflardan ibaret değildir. Sosyal ve kültürel aktivitelerle öğrencilerimizi gençlerimizi yetişip davranış kazanmalarına en büyük katkıyı verdiğinin inancı ile bu aktivitelere katkılarından dolayı Hakkari Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve Mehmet Şen İlköğretim Okulu yöneticilerine Türkiye Halk Oyunları Halk Oyunları Temsilcisi olarak kendilerine teşekkür ediyorum. Bize iki dalda Türkiye finalisti getiren kulüplerimizi kutluyorum” dedi.
 
Yıldızlar kategorisinde Türkiye finaline girmeye hak kazanan takımın kupasını Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal verirken, gençler kategorisinde Türkiye finaline kalan takımın kupasını ise İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Tanyürek verdi. Kupa töreninin ardından Türkiye Finaline girmeye hak kazanan ekipler birbirinde güzel oyunlar sergilediler. Daha sonrada şölene katılanlar, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte kol kola girerek davul zurna eşliğinde halay çektiler.
 
İHA muhabirine açıklamada bulunan öğrenciler, Türkiye finaline yükselmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Hakkari Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cemil Abi, bölge yarışmasında güzel bir başarı gösterdik 30 ekip içerisinde iyi bir derece alarak Türkiye finaline girmeye hak kazandıklarını söyledi. Halk oyunları eğitmeni Nurettin Kanat ise, ekiplerinin yılmadan usanmadan zor şartlar altında çalışarak dereceye girmeyi başardıklarını, inşallah Türkiye finalinde de başarılı alacaklarını söyledi. Hakkarihabertv.com
 
halk-oyunlari.jpg-1.jpg
 
halk-oyunlari.jpg-2.jpg
 
halk-oyunlari.jpg-3.jpg
 
halk-oyunlari.jpg-4.jpg
 
halk-oyunlari.jpg-5.jpg
 
halk-oyunlari.jpg-6.jpg
Bu haber toplam 6638 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim