• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari’de Türkkan yürüyüşle protesto edildi

Hakkari’de Türkkan yürüyüşle protesto edildi
​ Bingöl'de yaşanan olayın ardından İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Hakkâri’de düzenlenen yürüyüşle protesto edilerek istifaya davet edildi.

Hakkari Şehit  ve Gazi Aileleri Derneği /Türkiye Harp Mamulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşe  Cumhuriyet Caddesinde başlayan yürüyüş valilik önünde son buldu. Ellerindeki Türk bayrakları bulunan kalabalık ”Lütfü Türkan istifa, şehit aileleri yalnız değildir, şehide uzanan eller kırılsın, şehitler ölmez vatan bölünmez, şehide saygı aileye saygı,” sloganları atıldı.

Burada Basın açıklamasını okuyan Hakkari Şehit  ve Gazi Aileleri Derneği /Türkiye Harp Mamulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, 5 Kasım 2021 günü İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl ziyaretinde terör örgütü PKK tarafından 1997 yılında şehit edilen İsa Gürmen’in kardeşi Tahir Gürmen'in İYİ Partili vekillere tepki gösterdiği sırada sinkaflı sözler kullanarak şehit yakınını darp girişimini kınadığımızı bildirmek için burada toplanmış bulunmaktayız dedi.

Adıyaman,” Bu kapsamda Lütfü Türkkan’a sesleniyoruz.Eleştirilebilirsiniz, insanlar size tepki gösterebilir ama bunların hiçbiri sizin şehit yakınına arkadan koşarak sarılıp sakinleştiriyormuş gibi görünüp küfretmenizi haklı kılmaz ve bu durum sizin ne denli samimiyetsiz ve saygısız olduğunuzu gösterir.

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit kardeşine yaptığı küfrü, şehit ve gazi ailelerine yapılmış kabul ediyoruz, yapılan bu saygısızlığı nefretle kınıyoruz” dedi.

Yürüyüşe,"Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Sekreteri Av. Abdulmecit Tarhan, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı il Başkanı Şirin Adıyaman, Ak Parti Başkan Yardımcısı Naif Kahraman, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter,  AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı İnş. Müh. Şaban Arslan, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

1-715.jpg

4-324.jpg2-766.jpg3-592.jpg

Bu haber toplam 2280 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim