• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari'de ücretsiz bağlama kursu başladı

Hakkari'de ücretsiz bağlama kursu başladı
Hakkari'de bağlama kursu, ücretsiz bir şekilde, Müzik Öğretmeni Müdür Yardımcısı Delil Öncü tarafından verilmeye başladı.

Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Coğrafyamızın en kadim çalgısı olan bağlamanın anlatıldığı, Hakkari Anadolu Lisesi gençlerimizle birlikte kulak verdik dedi.

  Gür," Gönül ezgileri, bağlamanın her bir telinde vücut bulur ve tüm dünyaya serpilir. Bağlama, toplumunun gönül ezgilerini icra eden en önemli enstrümanlardan biri, dolayısıyla bağlamanın toplumumuzda kadim bir geçmişi vardır. Öğrencilerin ders sonrası boş zamanları değerlendirmeleri ve sosyal faaliyetlerini artırmaları konusunda bu kursun önemli olduğunu düşünüyoruz.

Okulumuz, akademik alanın yanı sıra sosyal hayatta da başarılı olmaları için gençlerimize, öğretmenlerimizin eliyle onlara bu gibi kıymetli bir sosyal projeyle bir şeyler katmaya karar vermişler ve ortaya emek ürünü olan çok güzel bir aktivite çıkmış. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Temennimiz her öğrencimizin, buraya gelerek bağlama öğrenmesi. Her türlü projelerimizin arkasında desteklerini hissettiğimiz ve eğitimin her alanında himayelerini gördüğümüz Valimiz Sayın İdris Akbıyık Beyefendiye, eğitime sundukları katkılar için İl Emniyet Müdürümüz Sayın Salavat Mete Pınar’ın şahsında paydaş kurumumuz İl Emniyet Müdürlüğümüze ve hayırsever Hakkarili iş adamı Sayın İsmet Ölmez’e şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

  Müzik Öğretmeni Delil Öncü ise ""Bu kursla Türk Halk Müziğinin ve kültürümüzün önemli bir unsuru olan bağlamayı yaşatmak ve bunu nesiller boyu devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Haftanın 3 günü verilen kurslarda, şuana kadar 21 öğrenci yer alırken, yakın zamanda bu sayının 50'ye çıkarılmasını planlanıyoruz ”dedi.

  Okul Müdüresi Beybün  Gür'de "Öğrencilerimizin, boş zamanlarını faydalı ve yararlı bir şekilde geçirmelerini sağlama ve sosyalleşmeleri amacı ile Müzik Öğretmenimiz Delil Öncü tarafından, ücretsiz bağlama kursunu açtık. Kursumuz, çok büyük ilgi gördü. Öğrencilerimiz, keyif alarak hem öğreniyor hem de eğleniyor. Enstrümanlarımız çoğaldıkça kursumuzu, genişletmeyi  düşünüyoruz. Aynı zamanda, öğrencilerimizin kursla ilgili görüşlerini içeren güzel bir tanıtım videosu da çektik. Emeği geçen ve destek veren herkese Hakkari Anadolu Lisesi Ailesi adına çok teşekkür ediyorum” dedi. Hakkarihabertv.com

23abc10e-f17f-4877-9cc0-3fa07a640554.jpg594167fa-475d-4450-9fab-70f47d5c2b26.jpg


 

Bu haber toplam 1509 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim