• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Hakkari'de üniversite tanıtım günleri

Hakkari'de üniversite tanıtım günleri
Hakkari Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “ 14-17 Mayıs Üniversite Tanıtım Günleri” kapsamında 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik bir program düzenledi.

Haber: Feyzullah Taş - Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ile Cumhuriyet Lisesi öğrencilerine bir sunum yapıldı. Hakkari merkezde 11 ve12. sınıflarda okuyan 12 ayrı lise öğrencisine gruplar halinde slayt gösterimleri eşliğinde üniversite tanıtımı yapılacağı ve programın cuma gününe kadar devam edileceği belirtildi.

Düzenlenen programa Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, İl Milli Eğitim Müdürü M. Sena Yakut, Hakkari Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Nuray Karlı, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Hakkari Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Nuray Karlı, programın konusu ile ilgili öğrencilere detaylı bilgiler vererek, üniversite hayatlarında başarılar diledi. Burada bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü M. Sena Yakut ise, son günlerde liselerde devamsızlıkların alıp başına gittiğini belirterek, bu konuda öğrencilere tavsiyelerde bulunarak devamsızlık yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.


Öğrencilere üniversite hakkında detaylı bilgiler vermek için kürsüye çıkan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli’ye, salonun arka sıralarında bulunan ve ismi öğrenilemeyen bir öğrenci ‘Sayın Hocam, Hakkari’de üniversite var, ama kampüsü neden bir türlü hizmete girmiyor? Bunun paraları nereye gidiyor?’ diye sordu. Rektör Belenli ise, ‘Konumuz kampüs alanı değil, bir ara yanıma gel sana anlatırım’ şeklinde cevap verdi.

 

Ardından konuşmasına başlayan Rektör Belenli, Hakkari Üniversitesi’nde araştırma görevlisi ile öğretim görevlisi açığı bulunduğunu belirtti. Üniversitede 2 bin öğrenci, 260 öğretim görevlisi ve 167 idari personelin bulunduğunu belirten Belenli, üniversitede öğretim görevlisi bulunmayan bölümleri tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu. Prof. Dr. İbrahim Belenli, ayrıca üniversitenin eğitim hizmet binaları hakkında bilgi vererek, kampüs binası inşaatının ise yapım aşamasında olduğunu söyledi.

 

Bu haber toplam 3264 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim