• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Hakkari’de valilik kupası kayak yarışması

Hakkari’de valilik kupası kayak yarışması
Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2 bin 800 rakımlı Merabütan Kayak Merkezinde “Valilik Kupası Kayak” yarışması düzenlendi.
Kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde 6 kategoride gerçekleştirilen yarışmaya 65 sporcu katıldı. 
 
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun düzenlenen organizasyonda sporcular, oluşturulan parkurda dereceye girmek kıyasıya mücadele etti. 
 
Yarışmada dereceye giren sporculara ödüllerini, Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Selim Kapancı, Adalet Komisyonu Başkanı Tuğrul Durmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Duygu Demirayak Durmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım ve Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari Temsilcisi Halil Kurşun verdi. 
 
Yarışmanın ardından düzenlenen ödül törenine katılan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, yaptığı açıklamada, Valilik Kupası yarışmasının pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. 
 
Katılımcıların farklı kategorilerde yarıştığını belirten Akbıyık, "Hakkarimiz her alanda gelişiyor, kalkınıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın büyük destekleriyle Hakkari'de gerek sporda gerekse de diğer alanlarda, eğitimde, turizmde kalkınmada büyük bir seferberlik var. Burada pist uzunluğunu 3 bin 500 metreye çıkarttık. Otel çalışması devam ediyor.
 
Telesiyejimizi yaptık. İnşallah hedefimiz önümüzdeki yıl pistleri 6 kilometreye çıkartmak. Daha sonra da kafe, yürüyen bant projelerimizi de 2021-2022'de yapacağız. Burada her yıl kar festivali yapıyorduk ancak maalesef pandemiden dolayı bu sene yapamadık. İnşallah önümüzdeki yıllarda birçok ulusal ve uluslararası müsabakayı burada yapacağız. Hakkarili çocuklarımız hakikaten çok başarılılar.
 

Kayak milli takımının neredeyse yüzde 30'u Hakkarili, Yüksekovalı çocuklarımızdan oluşuyor. İki yıl içerisinde 22 bin  vatandaşımıza, çocuğumuza burada tüm masrafları Valilik tarafından karşılanarak kayak öğrettik, tamamen ücretsiz. Hakkarililerin yüzde 50'sinden fazlası profesyonel ve amatör kayak yapmayı biliyorlar.

 
Burası İran'ın, Irak'ın, Van'ın, Şırnak'ın kayak merkezi, kış turizm merkezi olma yolunda ilerliyor. Gençlik ve Spor Bakanımızın Hakkari'ye özel desteği var. Neredeyse 50-100 yıllık yatırımı, hizmeti bir yılda aldık ve Hakkari merkez, ilçelerimiz, beldelerimiz dahil olmak üzeri tamamında en az 2-3 proje gerçekleşiyor.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanımız merkez belediyesine, ilçelerimize ve beldelerime sürekli destek veriyor. Geçtiğimiz hafta da ziyaret ettim. 22 milyon lirayı bulacak yatırım desteğini aldık. İnşallah Yüksekova ve Hakkari'de de millet bahçesini yapmak için çalışmalara başladık. Kamu yatırımlarımız son hızıyla devem ediyor." diye konuştu.

Hakkarihabertv.com

kayak-yarismasi-1-002.jpgkayak-yarismasi-2-002.jpgkayak-yarismasi-3-001.jpg
 

Bu haber toplam 1756 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim