• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari’de “Vergi Haftası” ziyaretleri sürüyor

Hakkari’de “Vergi Haftası” ziyaretleri sürüyor
Hakkari İl Defterdarı Ramazan Özdemir, bu yıl 35’ncisini kutlanacak olan Vergi Haftası ziyaretlerini sürdürüyor.

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’i makamında ziyaret eden Defterdar Özdemir, Serbest Muhasebeciler Mali Müşavir Oda Temsilcisi Cabbar Yakupoğlu ve beraberindeki heyet Vali Yardımcısı  Furkan Berberi’de makamında ziyaret ettiler.

35. Vergi Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Hakkari İl Defterdarı Ramazan Özdemir,                        

Bu yıl 35 incisini kutlayacağımız vergi haftasının temel amacı, vatandaşlarımızda vergi bincinin oluşmasını sağlamak, vergiye gönüllü uyumu en yüksek seviyeye çıkartmak ve idare ile mükellef ilişkisinin uyumlu bir hale getirilmesini sağlamaktır dedi.

Defterdar Özdemir," Anayasamızın vergi ödevini düzenlediği 73 üncü maddesinde “  Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, malî gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır.” Denilerek vergisel hak ve yükümlülüklerin amaç ve gerekçelerinin genel perspektifi ortaya konulmuştur.

Kamu harcamalarının birincil finansman kaynağını oluşturan vergi gelirleri, aynı zamanda ekonomik ve sosyal hayatı düzenleyen en önemli argümanların başında yer almaktadır. Bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de ekonomik kalkınma ve büyüme yeterli ve düzenli vergi gelirleri ile sağlanabilmektedir.

Hakkari Defterdarlığı olarak 26 Şubat - 3 Mart 2024 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz vergi haftası etkinlikleri ile mükellef odaklı yaklaşım ve sürekli gelişim ilkesi doğrultusunda, vatandaşlarımıza vergisel hak ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde büyük kolaylık sağlayan Gelir İdaresi Başkanlığının yakın zamanda uygulamaya geçirdiği GİBİ ( Dijital Vergi Asistanı), Dijital Vergi Dairesi, MEİS, (Mükellef E-Posta İletişim Sistemi) gibi dijital uygulamaların kullanılmasına yönelik bilgilendirici programlar düzenlenecektir.

defterdar-2.JPG

Ayrıca Defterdarlığımızca yapılması planlanan çeşitli sivil toplum kuruluşları ziyaretleri ile ilköğretim okullarında yapılması planlanan programlar ile toplumun çeşitli kesimlerinde vergi bilincinin arttırılmasını sağlamak, mükelleflerimizin yükümlülüklerini kolayca yerine getirmelerini sağlayacak bilgilendirmeleri yapmak, vergiye gönüllü uyumunun ve dolayısıyla vergi gelirlerinin artırılmasınına yönelik çalışmaları yapmak, mükelleflerimizi hakları ve ödevleri konusunda bilgilendirmek amaçlanmaktadır.

Hakkari Üniversitesi ile birlikte tertip edeceğimiz panelde öğrencilerimize vergi uygulamalarındaki yenilikler, dijital dönüşüm konusunda yaşanılan gelişmeler, vergi sistemimiz hakkında genel bilgilendirme yapılacaktır.

Diğer taraftan Hakkari genelinde beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren gönüllü uyum seviyesi yüksek mükellefler vergi dairelerinde oluşturulan heyetler tarafından işyerlerinde ziyaret edilerek sunulan hizmetlere yönelik görüş ve önerileri alınacak; Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri ziyaret edilerek, teşekkür belgesi takdim edilecektir.

Hakkari Defterdarlığı olarak tüm bu beklenti ve hedefler doğrultusunda 35 inci Vergi Haftasını kutlarken Ülkemizin gelişimine katkı sağlayan mükelleflerimize, bu mükelleflerimize, sabırla özveriyle iyi şekilde hizmet sunan personelimize,  meslek odaları başkan ve üyelerine, kıymetli meslek mensuplarımıza  teşekkür ederiz" dedi.

Hakkarihabertv.com

 

 

 

 

 

 

                                                                      

 

           

 

Bu haber toplam 692 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim