• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'de yemekli bayramlaşma töreni

Hakkari'de yemekli bayramlaşma töreni
Hakkari Valiliği tarafından Valilik binası önünde ilk kez düzenlenen yemekli bayramlaşma programına çok sayıda davetli katıldı.
Valiliğin protokol girişindeki alana kurulan çadırın altında verilen bayram yemeğine katılan davetlilere, kavurma ve pirinç pilavı ikram edildi. Hakkari Valiliği, ilk kez valilik binası önünde kurulan bir çadırın altında bayramlaşma programı düzenledi.
 
Açık alanda düzenlenen bayramlaşma törenine katılanlar, Hakkari Valisi Yakup Canbolat,  Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ve İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani tarafından karşılanırken, yemeğe, aralarında kurum amirleri, STK Temsilcileri, din adamlarının da bulunduğu  500'e yakın kişi katıldı. Verilen yemek öncesi bir konuşma yapan Hakkari Valisi Yakup Canbolat,tüm İslam alemi ve Hakkari halkının bayramını kutladıklarını söyledi.
 
Yemeğe katılan davetlilere teşekkür ederek konuşmasına devam eden Vali Canbolat, Milli ve dini bayramların vazgeçilmez değerler olduğunu ifade etti. Canbolat, “ Bunlar bir milletin çimentosu gibidir. Bizleri bir arada tutan, değerlerimizi, kimliğimizi, kültürümüzü bir arada tutan günlerdir.
 
Bu günleri ne kadar mutlu, huzurlu kutlar isek, bir millet o kadar ayakta dik, o kadar güçlü olur. Bizler şükürler olsun ki, Hakkari'de kurban bayramımızı bugün coşkuyla, huzurla ve bir beraber olarak kutluyoruz. İnşallah kurban bayramı milletimize huzur getirir. İnşallah kurban bayramı milletimize esenlik, inşallah barış getirir. İnşallah kurban bayramı bu ülkenin geleceğini daha ileri düzeye taşır. Bu temenni ile hepinize hoş geldiniz diyor, kurban bayramınızı kutluyorum" dedi.
 
Yapılan konuşma ve yemeğin ardından il Müftüsü Faysal Geylani, yemek duası okudu. Duanın ardından Vali ve Komutanlar, davetlileri tek tek uğurlayarak katılımlarından dolayı teşekkür etti. Çetin Alpsar (İHA)
 
yemek-toreni-2.20141004154930.jpg
 
yemek-toreni-1.jpg
 
yemek-toreni-4.20141004154828.jpg
 
yemek-toreni-3.jpg
 
 
 
 
Bu haber toplam 8399 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim