• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari’de yeni mezbahana temeli atıldı

Hakkari’de yeni mezbahana temeli atıldı
Hakkari Belediyesi tarafından yaptırılan "Modern Mezbahana binası temeli Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık tarafından atıldı.

 Vali Akbıyık, Artık Hakkari geçmişin acılarını unutuyor. Şiddet ve kötü günleri unutuyor.  Burada yeni bir hizmetin temelini atıyoruz. Yeni bir hizmet açıyoruz dedi.

Hakkari-Van Karayolu üzerinde bulunan Yedi Emin Otoparkı ilerisinde yaptırılacak olan "Modern Mezbahana binası temel atma töreni düzenlendi.

Törene,  Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Ak Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek,  Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Esendere Belde Başkanı Dırbaz Büyüksu, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Çukurca Ak Parti İlçe Başkanı Zeki Derin, Kanaat önderleri Mehmet  Ertuş, Hasan Öztunç, kurum amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, Hakkari Belediyesinin mobil mezbahana temel törenindeyiz dedi. Zibek,” Bin 500 metre kapalı alana sahip olup bir günde 120 küçükbaş, 20’de büyükbaş hayvan kesilmek şekilde birana kesilecek şekilde modernize edilmiş. Tam otomatik mekanizmaya sahip olup son model ve Türkiye ve Avrupa kriterlerine göre dizayn edilmiştir” dedi.

Burada konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz,”Bütün illeri geziyorum. Sayın Cumhurbaşkanımın direktifleri ile buradayım. 81 ili bitirdim gittiğim her yere sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını illetim. Gitmeden önce bir mezbahana töreninde sizlerle bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.

 -Artık Hakkari geçmişin acılarını unutuyor
  Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık Hakkari hergün gelişiyor dönüşüyor sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde  verilen maddi ve manevi destekle yaptığı pozitif ayrımcılıkla bakanlarımızın koordinesi ve destekleriyle Hakkari tarihinin en güzel günlerini yaşıyor. Altyapıda üstyapıda turizm, sağlık, eğitim ve sanayide ve  her alanda büyük yatırımlar alıyor dedi.

Vali Akbıyık,” Artık Hakkari geçmişin acılarını unutuyor. Şiddet ve kötü günleri unutuyor.  Burada yeni bir hizmetin temelini atıyoruz. Yeni bir hizmet açıyoruz.

Yaklaşık 3 yıldır belediye başkan vekiliyim personel giderlerine yenmeyen bir personel giderleri ile karşı karşıya idik. Allah’a şükür şuanda sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle özelikle çevre ve şehircilik bakanımızın, gençlik ve spor bakanımızın, sayın içişleri bakanımızın desteği ile birçok hizmeti yaptık. Burada "Modern Mezbahana binası temelini atıyoruz hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Modern Mezbahana binası temeli İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu'nun dua etmesi ve kurban kesiminin ardından temeli atıldı. Haber: Feyzullah Taş
  

Bu haber toplam 1512 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim