• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari'de yenile bilir enerji paneli

Hakkari'de yenile bilir enerji paneli
HAKKARİ (İHA) - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Hakkari İl Temsilciliği ve Hakkari Üniversitesi organizasyonunda “Yenilenebilir Enerji Üretimi Ve enerji Verimliliği “ konulu panel düzenlendi.
Merkezi’nde düzenlenen panele katılan Hakkari Üniversitesi Rektörü Ebubekir Ceylan , EMO Hakkari İl Temsilcisi Adem Çatal, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve EMO Diyarbakır Şube yöneticisi Evindar Aydın birer konuşma yaparak “Yenilenebilir Enerji Üretimi Ve enerji Verimliliği” hakkında detaylı bilgiler verdiler.
 
Daha sonrada  İl dışından gelen Ça-Ba inşaat firması sahibi Çelik Erengezgin’in Enerji Mimarlığı, EMO Kocaeli Şube Başkanı H.Avni Haznedaroğlu,enerji verimliliği, Ankara Gazi Üniversitesi’nden Dr. Seyfi  Şevik’in  yenilenebilir enerji üretiminde sektöre bakış,
 
 Ankara Çukurova Üniversitesinden Prof. Dr. Bekir Özçelik dünya ve ülkemizde enerjiye genel bakış ve ileri teknoloji süperiletkenlerin enerji alanındaki yeri hakkında bilgi verirken, Türkerler Vedaş Grup Yatırım Müdürü Tahsin Uzunselvi ise,  enerji sorunları ve çözümleri konulu sunumlar yaptı. Panelde ayrıca enerji sektöründe çok alternatifli olması ve enerji’nin verimli kullanılması konuları hakkında detaylı bilgiler verildi.
 
Yenilenebilir Enerji Üretimi Ve enerji Verimliliği panelinde ‘Doğam İçin RES’ adlı projeyle TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmada 2. olan öğrencilere EMO Hakkari İl Temsilciliği Tarafında plaketler verildi.
 
TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Yarışması’nda  "Doğam İçin RES ( DİRES ) adlı projeyle Türkiye 2'ncisi olan Yüksekova Şemsettin Onay Anadolu Lisesi öğretmeni Kenan Canan'ın danışmanlığında Melisa Atak ve Erzan Orhan   adlı öğrencilere plaketleri EMO Kocaeli Şube Başkanı H.Avni Haznedaroğlu, Çelik Erengezgin ve EMO Hakkari İl Temsilci Adem Çatal tarafından verildi. Hakkarihabertv.com

emo-1.jpg

emo-3.jpg

emo-4.jpg

Bu haber toplam 6317 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim