• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari'deki enerji santrali kapatıldı 45 kişi işsiz kaldı

Hakkari'deki enerji santrali kapatıldı 45 kişi işsiz kaldı
Hakkari’nin tüten tek sanayi bacası konumunda olan ve zamanında 45 kişinin istihdam edildiği AKSA Enerji Santrali kapandı.

Hakkari’ye 7 kilometre uzakta bulunan Depin’de yıllardır faaliyet gösteren ve santralin kapanması ile birlikte enerji problemi yaşayan Hakkari’nin aynı zamanda tüten tek bacası konumundaki sanayi tesisin de istihdam edilen yaklaşık 45 kişi ise işsiz kaldığı belirtildi.

video-galeri.20110121160314.gif

10 yıl boyunca Aksa elektrik santralinde makine teknisyeni olarak çalışan İsmet Uçar, 1998 yılında Hakkari’de kurulan Aksa elektrik santralinde10 yıl boyunca makine teknisyeni olarak çalıştığını söyledi.

"ÇOK ÜZÜLDÜLER"

Uçar,” Hakkari’nin tek tüten fabrikası Aksa elektrik santralini buradan kalkması için her türlü oyunlar oynandı. Biz buna çok üzüldük. Aksa da Hakkari’li olup toplamda 45 kişi çalışıyordu. Aksa öyle küçük bir santral değildi.

"HAKKARİ'DEKİ EN İYİ KURUMDU"

Aksa Hakkari için bir fabrikaydı. Kapanması ile birlikte 45 kişi işsiz kaldı. Bunların hepside evli ve çoluk çocuk sahibiydi. Aksa elektrik santrali Hakkari’ye bu güne kadar kurulan en iyi kurumlardan bir tanesiydi. Gerçekten personeliyle ilgilenen ve tüm özlük haklarımıza sahip çıkan bir fabrikaydı. Ama şimdi söktüler ve taşınıyor. Ve ben bir personeli olarak işsizim ve çarşıda boş boş geziyorum. 10 yılım geçti orada.

"KIBRIS'A TAYİN ETTİLER"

Keşke aksanın kaldırılmaması için Hakkari’nin tüm siyasi partileri ile kurum amirleri buna engel olsaydılar. Biz aksa çalışanları her türlü fedakarlığa hazırız. Aksa yine bizleri yalnız bırakmadı. Beni Kıbrıs’a verdiler. Fakat evli ve çocuk sahibi olduğum için gidemedim. Hakkari’nin dışında evli olan biri için çalışmak çok zor. Kısacası Aksa Hakkari’nin tek tüten bacasıydı. Fakat o bacayı söndürdüler.

"OCAĞIMIZ SÖNDÜ"

Aynı zamanda bizimde ocağımızı söndürdüler. Bizim ekmek teknemiz ve geleceğimizdi. Ama söndürdüler. Aksa Hakkari için çok avantajlı bir fabrikaydı. Fakirlere yardım yaptı. Okullara bilgisayarlar aldı. Tüm sosyal ve sportif faaliyetlerde sponsor oldu. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bizler aksanın tekrar kurulmasını istiyoruz.  Lütfen sesimizi duyun” dedi. Serkan Kaya'nın Özel Haberi (İHA)

aksa-3.jpgaksa-1.jpgaksa-2.jpgaksa-5.jpg

 

Bu haber toplam 4713 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim