• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Hakkari’deki STK'lar alternatif yol için bir araya geldi

Hakkari’deki STK'lar alternatif yol için bir araya geldi
Hakkari’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Hakkari – Van arasında alternatif yol yapılması için bir araya geldi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (HATSO)  ev sahipliğinde yapılan toplantıda uzun süredir gündemde olan ancak bir türlü hayata geçirilmeyen Hakkari – Van alternatif yolunun yapımı için harekete geçme kararı alındığı belirtildi.

Önceki gün Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş başkanlığında bir araya gelen Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Aslan, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal ve iş insanları kent için önemli bir ihtiyaç olan alternatif yolun programa alınması için neler yapılabileceği tartışıldı.

Toplantıda; Hakkari-Van karayolunun yapımının uzun süredir gündemde olduğu ancak bugüne kadar yatırım programına alınmadığına dikkat çekildi ve bu süreçte, kentin önemli dinamikleri olan sivil toplum örgütü temsilcilerine büyük işler düştüğü hatırlatıldı.

Hakkari – Van arasında yapılması öngörülen alternatif yolun kentin; ekonomik ve sosyal kalkınmasına, ticaretin ve turizmin gelişmesine katkı sunacağı ifade edildi.

Alternatif yol projesinin hayata geçirilmesi için sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir komisyonun kurulması kararı alındı.

HATSO’dan yapılan açıklamada “Önümüzdeki süreçte komisyondaki temsilciler ile birlikte ilgili Bakanlıklar ve Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde konunun görüşülmesi için çalışmalara başlanacak” denildi.

Bir süre önce Antalya ilinde yaşayan Hakkarili Sanat yönetmeni İsmail Akar Hakkari – Van arasında alternatif bir yol yapılması için kendi sosyal medya hesabından kampanya başlatmıştı.

Akar’ın ‘Yol Medeniyettir’ İsmini verdiği kampanya kısa süre içerisinde büyük yankı uyandırmıştı.

48202.jpg

Bu haber toplam 1532 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim