• BIST 9968.7
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari'deki STK'lar basın açıklaması yaptı

Hakkari'deki STK'lar basın açıklaması yaptı
Hakkari’deki sivil toplum örgütleri, Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü, toplumsal barış ve uzlaşı için devlete, operasyonları durdurma ve diyalog sürecinin başlatılması için çağrı yaptı.

Hakkari il genelinde bulunan yaklaşık 45 sivil toplum örgütü temsilcisi Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (HATSO) konferans salonunda bir araya gelerek ülkede yaşananlarla ilgili ortak bir basın açıklaması yayınladı.

Burada Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri tarafından ortak hazırlanan basın açıklamasını okuyan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sari, bölgemizde ve bir bütün ülkemizde yaşananlar ve geldiğimiz nokta karşısında halklarımızın Barış, Demokrasi ve Özgürlük taleplerinin yaşam bulması için Hakkari’deki STK’lar olarak Ülke Yönetimini ve siyaset kurumunu aklı selime davet ederek, artık yeter diyoruz dedi.

OLABİLECEK FELAKETLERE KARŞI KAYGILIYIZ

Sarı,”Son üç yıldır yürütülen çözüm süreci, Ülkemizin tamamında olduğu gibi bizlerde de büyük bir umut yaratmıştı. Ancak bu gün gelinen noktada bölgedeki çatışmalı ortam ve açığa çıkardığı acılar, hızla toplumsal alanda derin ayrışmalar yarattığı, ve bu durumun sürmesi halinde önü alınamayacak felaketler getireceği konusunda kaygılı olduğumuzu önemle belirtmek istiyoruz”

700 YAKIN İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

Güvenlik güçleri dahil silahlı- sivil 700’ ü aşkın can kaybının yaşandığını belirten Sarı, bölgedeki bir çok merkezde öz yönetim taleplerinin anayasal düzeni ortadan kaldırmakla tanımlanması, ve buna karşı büyük askeri yöntemlerin devreye sokulması, Kürt sorununun çözümüne katkı sunmayacağı gibi, sorunu daha da içinden çıkılamayacak bir hale getirecektir dedi.

STK’LILAR OLARAK TALEPLERİMİZ

STK’lar olarak taleplerini sıralayan Sarı,”Şu an bölgede yaşanan veneredeyse ayları bulan sokağa çıkma yasağı uygulamalarından derhal vazgeçilmelidir. 21.yy da tüm sorunların diyalog ve müzakere yöntemiyle çözme perspektifinden hareketle, kent merkezlerindeki Tank, Top, zırhlı asker ve polis birliklerin çekilerek, bu şekilde normalleşmenin sağlanması çağrısını tüm taraflara yapıyoruz. 

Bu çatışmalı ortamın normalleşmesinde çok önemli katkısı olacak olan, Sayın Öcalan’ın heyetlerle görüşmesi sağlanarak çift taraflı ateşkes ortamına dönüş sağlanmalıdır. Son olarak Yunus Emre’nin “72 millete bir göz ile bakmayan, halkın içinde müdderris olsa da hakikatte asidir.” Ve yine  “Yaradılanı severim yaradandan ötürü” özdeyişlerinden hareketle,

Ülkeyi yönetenlerin ve bir bütün siyasilerin, medyanın kutuplaştırıcı, aşağılayıcı, kin ve nefret söylemlerinden vazgeçerek barış ve kardeşliğe hizmet edecek bir üslupla hareket  etmeleri çözüme katkı sunacaktır”şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3258 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim