• BIST 10172.46
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari’deki toprak kaymasında 7 evde hasar gördü

Hakkari’deki toprak kaymasında 7 evde hasar gördü
Hakkari’nin Bağlar Mahallesinde, karların erimesiyle birlikte meydana gelen toprak kaymasın sonucu 7 evde hasar oluştu.
Hakkari’nin aşağı Bağlar mahallesinde karların erimesiyle birlikte meydana gelen toprak kaymasında  Piruze Demir, Asiye Dayan, Esmer Aslan, Gül Kaya, Züleyha Dayan, Taciye Kurt ve Şadiye Korkmaz isimli vatandaşların evlerin de kaymalar ve çatlaklıklar oluştu.
 
Maddi hasara neden olan toprak kayması sonucu bir evin mutfak ve lavabosunda duvarlar çökerken, birçok evinde duvarları ve zeminlerinde çatlaklıklar oluştu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından birkaç yıl önce 4 nüfuslu kaya ailesi için yaptırdığı Prefabrik evde ise kayma ve çatlaklıklar oluştu. Korku ve paniğin hakim olduğu mahallede, vatandaşlar yetkililerin kendilerine yardım elinin uzatılmasını bekliyor.
 
Eriyen karlarla birlikte mahallede su göletleri ve çamurun meydana geldiğini ifade eden Taciya Kurt isimli kadın, toprak kaymasıyla birlikte su şebeke hatlarının da koptuğunu söyledi.
 
Kurt,” Mahallemiz de karların erimesiyle birlikte toprak kayması meydana geldi. Birçok ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Mahallemiz heyelanlı bölge olması sebebiyle evlerimiz kayıyor. Prefabrik olan evimin salon ve oturma odası kaymış durumda. Kayak toprakla birlikte su hatlarımızda kopmuş. Bir aydır evlerimizde su yok. Toprak kaymasıyla zararımız çok büyük. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

HABERİN VİDEOLU İÇİN TIKLAYIN


Prefabrik evde yaşam mücadelesi veren 4 çocuk annesi Gül Kaya ise, karların erimesiyle birlikte kayan toprağın evlerinin yan yatmasına ve çatlakların oluşmasına neden olduğunu ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.

  Mahalle sakinlerinden Salih Demir isimli vatandaş da, mahallede birçok evin kaydığını ifade ederek, yetkililerin acilen önlem alınmasını istedi.
 
Demir,” Mahallemizde karların erimesiyle beraber toprak kaymaları meydana geldi. Birçok evimiz maddi hasar gördü. Defalarca yetkili kurumlara başvurduk. Maalesef bir önlem alınamıyor. Ölümle burun buruna yaşıyoruz. Her yer harabeye dönmüş durumda.
 
Yollarımız çamur içinde. Eriyen kar suları göletlere dönmüş. Kendi imkanlarımızla ellerimize aldığımız küreklerle su kanalları açıyoruz. Önlem alınmadı taktirde ölümle sonuçlanabilir. Lütfen yetkililer bize yardım etsin” diye konuştu. İHA
aw191716_01-001.jpgaw191716_04-001.jpg
Bu haber toplam 2398 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim