• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 27 °C

Hakkarili çocuklar Hollanda yolunda

Hakkarili çocuklar Hollanda yolunda
Hakkarili çocuklar Hollanda yolunda, çocuklarımızın dışa açılmasına yardımcı olan Hakkari valiliğine bu katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

FEYZULLAH AKSU
HAKKARİ (İHA) - Anadolu Spor Akademisi ile Hakkari Valiliği'nin ortak çalışması sonucunda bir süre önce Almanya'nın Dresten kentinde yapılan futbol turnuvasında Avrupa ikincisi olan Hakkarili çocuklar, Hollanda'da katılacakları dünya şampiyonasında ise Türkiye'yi temsil edecek.

Hakkari Valisi Mumamer Türker, dünya şampiyonasına katılmak üzere 11 Ekim tarihinde İstanbul Riva Milli Takım Kampı'ndan Hollanda'ya hareket edecek olan 14 minik futbolcuyu, ailelerini ve Anadolu Spor Akademisi Genel Koordinatör Yardımcısı Mehmet Kayrım ile birlikte kabul etti.

Burada bir konuşma yapan Vali Muammer Türker, Hakkarili çocukların mayıs ayı içerisinde çok büyük bir başarıya imza attıklarını ve Avrupa ikincisi olduklarını söyledi. Vali Türker, "Mayıs ayında Almanya'da yapılan turnuvaya Türkiye ve ilimizi temsilen Hakkarili çocuklarımız gitti.

Bir anlamda milli takım gibi giderek sadece ilimizi değil ülkemizin tamamını temsil ettiler. Çocuklarımızın bu başarısı büyük yankı yaptı. İnşallah bunun şimdi ikinci düzeydeki başarısını gerçekleştireceğiz. Gelecek ay bu çocuklarımız Hollanda'da yapılacak olan dünya şampiyonasına katılacaklar. Çocuklarımızdan Türkiye adına dünya şampiyonasından bir derece bekliyoruz. Türkiye her bakımdan dünyanın önemli gücü olma yolunda, bunu spor alanında da göstermek istiyoruz.

Hakkari dendiği zaman insanların aklına gelen olumsuz imajı yıkmak istiyoruz. Hakkarili çocukların ve gençlerin de dünyanın diğer çocukları ve gençleri kadar çalışkan, becerikli ve kabiliyetli olduklarını imkan verildiği taktirde başarılı olabileceklerini göstermek istiyoruz. Bizler bu çocuklarımızın başarılarıyla olumlu bir mesaj vermek istiyoruz. Hakkarili çocuklar denince insanların kafasında başka şeyler canlanıyor, bu kötü bir şey.

Biz bundan memnun değiliz. Hakkari'de yaşayan çocuklar Türkiye'nin ve dünyanın başka yerlerinde yaşayanlardan daha az zeki, kabiliyetli ve çalışkan değil. Bize düşen görev devlet olarak onlara imkan ve fırsat vermektir" şeklinde konuştu. Anadolu Spor Akademisi Genel Koordinatör Yardımcısı Mehmet Kayrım ise, 21 ve 24 Mayıs tarihlerinde Almanya'da 13 ülkenin katılımıyla yapılan turnuvada Hakkarili çocuklardan oluşan Anadolu Spor Akademisi Futbol Takımı'nın büyük bir başarı elde ederek Avrupa ikincisi olduğunu hatırlattı.

Şimdi ise Hollanda'da yapılacak olan dünya şampiyonasına katılarak hem Hakkari'yi hem de Türkiye'yi temsil edeceklerini ifade eden Kayrım, "İnşallah dünya şampiyonası kupasını da kazanacağız. Kısmet olursa bu başarımızı bir basamak daha arttırarak dünya şampiyonu olarak dönmek istiyoruz. 11 Ekim tarihinde İstanbul Riva Milli Takım Kampı'na katılacağız. 13 veya 14 Ekim tarihlerinde ise Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi, çocuklarımıza yemek vererek bir araya gelecek. Daha sonra ise 21-24 Ekim tarihlerinde yapılacak olan dünya şampiyonasına katılmak üzere Hollanda'ya gideceğiz.

Ayrıca müjdeli bir haber vermek istiyorum. Ozan Saygın isimli çocuğumuza İsviçre'nin Grasshopperr Kulübü'nden teklif geldi. Bunun dışında daha öncede 4 tane futbolcumuza İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden, yine Ozan Saygın ve bir futbolcumuza daha da Fenerbahçe'den teklif gelmişti. Bu teklifleri değerlendireceğiz" dedi.

Arkadaşları adına konuşan Furkan Yakar ise, ülkemize yeni başarılar getirmek için 11-21 Ekim tarihleri arasında Riva Milli takım Tesisleri'nde kamp yapacaklarını belirterek, "Hollanda'da da katılacağımız turnuvada ülkemize kupalarla dönerek geçmişte yaşadığımız sevince yenisini ekleyeceğiz. Geçtiğimiz aylarda Almanya'da katıldığımız turnuva da ülkemize 3 kupa getirmiştik. Şimdi de hedefimiz bütün kupaları almaktır" dedi. Öğrenci velileri adına konuşan Nevzat yakar da, çocuklarına bu imkanı sağlayan Vali Muammer Türker başta olmak üzere emeği geçen bütün yetkililere teşekkür etti.
 

anadolu-akedemisi-d-1.jpg

anadolu-akedemisi-d-2.jpg

Bu haber toplam 3938 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim