• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkarili çocuklara bir darbe daha

Hakkarili çocuklara bir darbe daha
Hakan Taş/yazdı "Hakkarili çocuklara bir darbe daha"

TUBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığının yürüttüğü geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek ve genç yeteneklerimizi teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Bu çalışmalar hem ulusal düzeyde hem de uluslar arası düzeyde yapılmaktadır. Ulusal düzeyde gerçekleştirilen İlköğretim Matematik Olimpiyatı ve Bilim Olimpiyatları sonuçlarına göre ülkemizi uluslar arası yarışmalarda temsil edecek takımlar oluşturulmaktadır.

Bu yıl onaltıncısı yapılan Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı 7 bölgeden yapıldı. Doğu ve Güneydoğu için Van ana merkez seçildi. TUBİTAK ve MEB’na bağlı Eğitim Teknoloji Genel Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirmiş oldukları bu güzel ve anlamlı etkinliğe katılmak üzere her ilden 6 öğrencinin katılması kararlaştırıldı. Van Ahmet Yasevi İMKB İlköğretim Okulunda yapılan olimpiyatlara Hakkari’den giden öğrenciler içeri alınmadı. Hüviyet cüzdanlarını götürmedikleri için diskalifiye edilen öğrencilerimiz sinir krizleri geçirdi.

Giriş belgesi, TC nosu, öğrenci belgeleri olmasına rağmen olimpiyat salonuna bile alınmadılar. Hakkari’de matematik dalında yüksek derecesi olan 6 öğrencimiz seçildi. Önceden aileleri bilgilendirildi. Heyecandan günlerce uyumadan olimpiyat tarihi beklendi. Bir gün önceden Van’a gidildi. Otel odalarına kapanan öğrenciler aileleri refakatinde yine yarışma öncesi yemeden, içmeden çalışmaya devam ettiler. Bu öğrenci seçme sınavı veya KPSS sınavı değildi.

Reşit olmamış çocuklarımızın katıldığı bir olimpiyattı. Kimlikte olması gereken tüm bilgiler belgeliydi. Buradaki görevliler çocuklarımızı rencide ederek ailelerine de hakarete varan sözler sarf ederek dışarı atmışlardır. Bu kabul edilemez tavır çocuklarımızın psikolojisini bozmuştur. Van’dan boynu bükük ve gözyaşlarıyla geri dönen çocuklarımız sinir krizleri geçirmektedirler.

Aslında eğitimde ve her alanda her zaman derece alacak kapasitedeyiz fakat hep buna benzer talihsizliklerle geri itiliyoruz. Biz Hakkari’de yaşayan anne ve babalara her türlü darbeyi yaşattınız bari çocuklarımızı rahat bırakın. Bir görevlinin çocukları götüren ailelerine “ Siz Hakkari’den buraya kimliksiz nasıl gelebildiniz ki” demesi bile ayrı bir tartışma konusu bence. Bu bir yarışmaydı, kimliklerin olmadığına dair tutanaklar düzenleyip sınava dahil edilebilirlerdi.

Matematik gibi zor bir branşta tüm Türkiye’ye meydan okuyan çocuklarımız artık okula gitmek bile istemiyorlar. Milli Eğitim Bakanımız Nimet ÇUBUKÇU ve TUBİTAK yetkililerinin bu yaşanan rezalete el koymalarını, çocuklarımıza yeni bir şans vermelerini istirham ediyoruz.Yarışmayı düzenleyen ve organize edenlerin çocuklarımıza özür borcu vardır. Aksi takdirde döktüğünüz her damla gözyaşının vebalini ömür boyu taşımak zorunda kalırsınız.

Bu haber toplam 3857 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim