• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Hakkari'li sanatçıdan örnek davranış

Hakkari'li sanatçıdan örnek davranış
Türkiye’de sanat kaygan bir zemin üzerindedir. Çabuk şöhret olunur ve çabucak da yok olunur. Yılmaz Erdoğan ve Aydın AYDIN, bu kaygan zeminde hiç düşmediler ve sanatın zirvesinde sağlam yer edinmeyi başardılar.

Son zamanlarda Türkiye’de artan öfkenin adı “kadına şiddet”… Bakanlık ve valiliklerin tüm tedbir ve açılımlarına rağmen bu şiddet ile baş edilemiyor. İstatistiklere göre her üç  kadından biri dayak yiyor. Ülke sorunlarıyla duyarlılığı ile bilinen sanatçı dostum Aydın AYDIN, bu şiddete kendi silahıyla yani sanatıyla dur dedi. Geçen yıl trafik canavarına dur diyerek topluma güzel bir mesaj veren Hakkari’li sanatçı bu kez de kadına şiddet olayını güzel sesiyle protesto ediyor.

Hayvanlarla düet,  her bitki derde devadır, cennet anaların ayakları altındadır, küresel ısınma, sigarasız dumansız bir dünya çalışmalarıyla ilgi çekti. Telefonla görüştüğümüz başarılı sanatçı Aydın AYDIN, şunları söyledi; “Bir sanatçı olarak Türkiye’de yine bir ilke imza attım. Söz ve müziği bana ait cennet anaların ayakları altındadır diye şiddete hayır, kadına dayağa hayır diye bir türkü yaptım. Bütün insanlara sesleniyorum her gün tüm tv kanallarında, ana haber bültenlerinde şiddete maruz kalan kadınları görüyoruz. Dayak yiyorlar hatta öldürülüyorlar. Sanatçı olarak bu yaraya parmak basmak istedim. Bundan sonraki sloganım “kadına şiddete hayır” olacaktır.”

Kadına şiddet uygulayanlara tepkisini şarkılarla haykıran sanatçımıza halktan müthiş bir destek geldi. Beyoğlu sokaklarında turlayan Aydın AYDIN özellikle kadınlardan alkış ve beğeni topladı.

Şiddet hayatımızın her alanında var. Hayvanlar da şiddet görüyor, insanlarda. Bitkiler, ormanlar… şiddete şiddet ile yanıt verildikçe öfke artıyor. Sanatçılar toplumun aynasıdırlar. Bazen bir şiir ve şarkı bile silah kadar etkili olabiliyor. Bu etkiyi Ahmet KAYA’nın şarkılarında gördük ve kendisine olan özlemimiz asla bitmeyecek.

Gündemi ve konuları çok iyi teşhis eden ve müzikleştiren sanatçımız Aydın AYDIN’ı bir kez daha tebrik ediyorum. Şiddete karşı,  barışa katkı sunan herkesi  saygı ile selamlıyorum.

 

 

Bu haber toplam 4816 defa okunmuştur
  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim