• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari'liler Cumhurbaşkanı'na seslendi

Hakkari'liler Cumhurbaşkanı'na seslendi
“Hakkâri İl kalsın Platformu” Sözcüsü Zeki Noyan Hakkari’ninilçe yapılmasının gelenek, görenek ve kültürümüze büyük bir darbe olacağınız belirterek, “Ayrıca büyük bir göçe neden olacak, onbinlerce insan mağdur olacaktı” dedi.

“Hakkari İl Kalsın” platform üyeleri TBMM yerleşkesi Dikmen kapısında bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı. Platform sözcüsü Zeki Noyan bu kararın Hakkari halkını derinden üzdüğünü ve kadim bir kent olan Hakkari’nin kazanılmış hakkının iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Hakkari’nin il mevzusunun siyasi hesaplaşmalara kurban edilmemesi gerektiğini belirten Noyan, “Hakkari halkının siyasi hesaplaşmalara alet edilmesi demokratik ve hukuksal devlet yapısıyla bağdaşmamaktadır.

Hükümetin güvenlik gerekçesi bahanelerini ön plana alarak bu kararı alması Hakkari halkının sorunu değildir. Vatanın tümünde güvenliğin sağlaması Devletin ve hükümetin temel görevidir. Güvenliği sağlayamayan bir devletin ve hükümetin bunun bedelini halka ödetmesi kabul edilemez.” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ HAKKARİMİZİ ÖVMÜŞTÜR

Noyan, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın 2011 yılında Hakkâri de Başbakan olarak yaptığı konuşmadaHakkari’yi övdüğüne dikkat çekerek şöyle konuştu.

‘’O dönem Başbakan olan sayın Cumhurbaşkanımız Hakkarililere hitap ederken, ‘Serhat şehri, medeniyet şehri, alimler şehri, seyitler şehri Hakkari’yi, Hakkarili kardeşlerimi selamlıyorum. Hakkarili Ebul Berakat Hazretleri ne güzel söylemiş; “Muhabbetin esası üç şeydedir; vefa, edep, mürüvvet.”

Bizim aramızda birbirimize karşı vefa var, bizim aramızda birbirimize karşı hamdolsun edep var, bizim aramızda birbirimize karşı mürüvvet var, kavuşma var, biz birbirimize muhabbetle bağlıyız. Allah muhabbetimizi daima artırsın.’ demiştir.

Bizde bugün Hakkâri halkı olarak diyoruz ki lütfen bizlerin samimi duygularına kulak verin, hesap içinde olmadan Hakkari halkına kucak açmanızı bekliyoruz.”

MİLLİ İRADE HERŞEYİN ÜSTÜNDEDİR

Zeki Noyan,  mili iradenin her şeyin üstünde olduğunu sürekli gündeme getiren Cumhur’un temsilcilerinin de bu vatan toprağında karar süreçlerinde Cumhur’un sesini duymalarını gerektiğini söyledi.

Bunun gereği olarak Cumhur’un kararını esas almayan yasaları millete zorla dayatılmaması gerektiğini belirten Noyan, “Bunu demokrasimiz adına en temel hak olarak görmekteyiz.

Hakkâri’deki insanı merkeze almayan, Hakkâri halkının derdine çare üretmek yerine dert katan, ekonomik yapıyı çökerten bu yasayı kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Hakkari hakkındaki sözlerine sık sık atıfta bulunan Noyan konuşmasına şöyle devam etti:

 “Sayın Cumhurbaşkanımız Hakkari’yi ziyaretlerinde bir konuşmasında yine ‘’Sevgili kardeşlerim, büyük şair, mütefekkir, gönül insanı üstat Necip Fazıl, Hakkari’ye gelip Seyit Taha Hazretlerini ziyaret ettiğinde şu mısralar dilinden dökülmüştü: “Şemdinli dağlarının içtim nur çeşmesinden,

kurtuldum akreplerin ruhumu deşmesinden.” İşte Hakkari böyle bir şehir. Hakkari, bizim milletle muhabbetimizin nişanesidir. Bu benim sadece Başbakan olarak Hakkari’ye 5. gelişim. Seçim kampanyalarımızı Hakkari’den başlattığımız yıllar da oldu. Hakkari’ye gelip açılışlar yaptık, Hakkari’de sizlerle 5 kez hasret giderdik. Değerli kardeşlerim, Hakkari’de sizlerle dertleştik.’ demiştir.

Hakkâri halkı olarak diyoruz ki; bugün de medeniyet şehri olan ve gurur duyduğumuz ecdadımızın diyarı olan kadirşinas Hakkarimize ve onun kadim mirasına sahip çıkması noktasında samimiyetinizi ve muhabbetinizi görmek istiyoruz.

Cumhurbaşkanı devamında; ‘’Değerli kardeşlerim, Partimizi kurduğumuz, sizin huzurunuza çıktığımız günden itibaren gönül birlikteliğimiz, kardeşliğimiz her gün biraz daha pekişti. Çünkü biz size yalan söylemedik, söylemiyoruz, biz ilkelerimizden taviz vermedik, vermiyoruz. Bizim siyasetimiz, hizmet siyaseti, eser siyaseti, kardeşlik siyaseti.’’ demiştir.

Hakkâri halkı olarak diyoruz ki; Milletin temsilcilerinin milletin yanında yer alarak bu kararlarını geri çekmelerini ve kardeşlik hukukunun gereği olarak adaletle hareket edeceğinize inanmaktayız.

Cumhurbaşkanı devamında; ‘’Şu anda Hakkari’de, Yüksekova’da, Şemdinli’de, Çukurca’da biz eserlerimizle, hizmetlerimizle konuşuyoruz. Biz verdiğimiz sözleri tutuyoruz, vaatlerimizin arkasında duruyoruz. Tek tek, adım adım yatırımlarla, reformlarla 81 vilayetin, tüm Türkiye’nin, Hakkari’nin çehresini değiştiriyoruz.’’ demiştir.

Hakkâri halkı olarak diyoruz ki; Bugün Hakkari’nin çehresini değiştirmek için Yüksekova’nın il yapılmasını destekliyoruz fakat bunun karşılığında Hakkari kaldırmak olmamalı diyoruz.

Kainatın yaratıcısı ALLAH Kuran’ da İnsanlar arasında hüküm verirken adaletle karar verilmesi;“İnsanlar arasında hüküm verdiğiniz zaman adaletle hükmedin.” (Nisa 58) ve toplumlar arasında adil olunması; “Toplumların arasını adaletle ıslah edin ve ölçülü davranın…

” (Hucurat 9) gerektiğini belirtmiş ve Peygamber Efendimiz (s.a); “Arzu ederseniz size idareciliğin ne olduğunu haber vereyim. Baş­langıcı kınanma, ortası pişmanlık, sonu ise kıyamet gününün azabı­dır. Ancak adaletli davrananlar bunun dışındadır.” (Camiu’s-Sağir 2666.) demiştir.

Hakkâri halkı olarak diyoruz ki; Hakkari iline benzer diğer illere karşı tanıdığınız hakları bize de tanıyın. Kazanılmış hakkımızı gasp etmeyin ve kul hakkı vebalinin altına girmeyin.

Bugün Vatanın misakı milli sınırlarını çizen Hakkari yi kurtuluş mücadelesinde canı ve kanıyla savunup düşmanlardan temizleyen bir soyun evlatları olarak, bir lütuf değil hakkedilerek alınmış haklarımızın sonucu olarak Hakkari bu vatanın ili olmayı sonuna kadar hak etmektedir.

Hakkari halkı olarak milletin tek temsil yeri olan TBMM ve milletin temsilcilerine olan güvenimizin ve desteğimizin gereği olarak; Genel Kurulda hür iradelerini göstererek millete rağmen alınmış bir kararı kabul etmeyeceklerine olan inancımızı korumakla birlikte,

Hakkari halkı olarak bu kararı kabul edemeyeceğimizi ve önümüzdeki süreçte tüm demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek isteriz.Tüm Kamuoyuna Duyurulur.” Hakkarihabertv.com

Zayi:

Hakkari Cumhuriyet Anadolu Lisesinde almış olduğum diplom’mı kaybettim. Hükümsüzdür.

Bahar Abi


Zayi: Hakkari Nüfus Müdürlüğünde almış olduğum kimliğimi kaybettim. Hükümsüzdür

Özcan Zirek


 

 
Bu
Bu haber toplam 6202 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Hakkari polisinden Drone ile trafik denetimi!26 Nisan 2024 Cuma 08:36
  • İnci kefalinin zorlu göçü başladı25 Nisan 2024 Perşembe 15:52
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim