• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkarililer teşvik paketini değerlendirdi

Hakkarililer teşvik paketini değerlendirdi
Hakkarili esnaf ve işadamları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan teşvik paketi ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Haber: Feyzullah Taş- Hakkarili vatandaşlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı paketin bir an önce devreye girmesini bekliyor.

hakkari-.jpgÖNCE KÜRT SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNSUN

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Meclis Başkanı Cemal Erip, paketi olumlu bulduklarını belirterek, "Söz konusu bölge olayını da olumlu buluyoruz. İlimizin de içinde bulunduğu 6. bölgeye sağlanan KDV, SSK indirimini de olumlu buluyoruz. Ancak ilin daha yapısal sorunları bulunmaktadır. Hakkari, geçmişte açıklanan paketlerden faydalanmamıştır. Bunun nedeni ilimizin üretim ve saniyeden uzak, son noktada yer almasıdır. Ayrıca Kürt sorununun çözülememesinden dolayı yaşanan güvenlik problemi nedeniyle burası yatırımcı açısından cazip bir bölge değildir. Hem Kürt sorunun çözümü hem de Hakkari'den Irak'a açılacak sınır kapıları ile ticari bir hareketlilik yaşanacaktır. İşadamlarına yatırım yapacak ortam sağlanacaktır. Bu konuda bir gelişme olursa elbette Hakkari'de de yatırımcılar yeni teşvik paketinden faydalanacaktır" dedi.


arif-koparan.jpg"ÖNCE BU SAVAŞA ÇÖZÜM BULUNSUN"
Esnaf ve Sanatkarlar Birlik Başkanı Arif Koparan, bölgeler arasındaki dengesizliğin giderilmesi için özelikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu'ya daha iyi teşviklerin sağlanması gerektiğini söyledi. Koparan, "Paketten memnunuz ancak gelişen süreçte 80 sonrası burayı değerlendirdiğimizde bölgede bir savaş mevcut. Köy ve beldeler boşaltıldığı için il nüfusu 5 bin iken bugün 100 bine ulaşmıştır. Barışın sağlanmadığı süre içersinde teşviklerin bölgeye bir anlamı olacağına ben inanmıyorum. Çünkü geçmişte de birçok paketler açıldı ancak bu paketin daha önemli olduğuna eminim. Bu savaş durmadıkça teşviklerin bölgeye bir yarar getireceğini inanmıyorum" şeklinde konuştu.

"TEŞVİK PAKETİ İLİMİZ İÇİN HAYIRLI OLACAK"
Hakkari İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Biçer ise, teşvik paketinin bu bölgeler için çok faydalı olacağını belirtti. Biçer, "Bakın burada fabrikalar yok ve istihdam yapılamıyor. Eğer işadamları teşvik paketinden faydalanıp buraya gelirlerse, burada fabrikalar açılacaksa, istihdam sağlanacaksa ülkemiz ve ilimiz için hayırlı olur" dedi.

abdurrahman-er.jpg"ÖNCE HUZUR, SONRA YATIRIM"
Hakkarili işadamı Abdurrahman Er ise, daha önce de sürekli teşvik paketleriyle Hakkari'nin bazı sıralara konulduğunu belirtti. Er, "Tabii bölge itibarıyla huzur olmayınca hiçbir işadamının bu bölgeye yatırım yapması mümkün değildir. Başbakanın huzur getirmesi gerekir. Huzur getirilmesinin ardından Hakkari halkı olarak biz batıdaki tüm işadamlarını bekliyoruz. Hakkari'deki işadamlarının tamamı şu an Hakkari'yi boşalttı. Bakın Hakkari'de binlerce insan şu anda işsiz, işadamlarının Hakkari'de bir yatırım yapmasını bekliyor.

Yatırım yapamamalarının genel sebebi ise Hakkari'de huzurun olmayışıdır. Bizim hükümet üyelerinden, başta Başbakandan tek isteğimiz, bölgeye genel anlamda bir huzur getirmeleridir. Huzur geldikten sonra, bu ortam sağlandıktan sonra elbette batıdaki bütün işadamlarının Hakkari'ye yatırımı söz konusu olacaktır.

Şu ana kadar yüzlerce teşvik yasası çıktı. Ne bankalardaki kredilerden ne de başka teşviklerden yararlandık. Yaralanmadığımız için şimdi bütün işadamları ekonomik anlamda büyük sıkıntılar içerisinde, iflasın eşiğinde. Onun için hiçbir Hakkarili işadamı huzur gelinceye kadar herhangi bir yatırım yapma niyetinde değildir ve yapılacağını da zannetmiyorum" şeklinde konuştu.
 

Bu haber toplam 5609 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim