• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'me dokunma tepkileri sürüyor

Hakkari'me dokunma tepkileri sürüyor
Hakkari vilayetinin Yüksekova ilçesine taşınması ile ilgili tepkiler her geçen gün katlanarak devam ediyor.

Bir süre önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hakkari vilayetinin Yüksekova ilçesine taşınması açıklaması yankıları devam ediyor.

Başbakan’ın açıklamasından sonra Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (HATSO) öncülüğünde bir araya gelen ilin kanaat önderleri, iş adamları ve STK temsilcileri burada yaptıkları toplantının ardından Valiliğe yürüyerek defterdarlık binası önünde bir basın açıklaması yaparak kararın geri çekilmesi çağırısında bulunmuşlardı..

Hemen akabinde ise şehrin en işlek caddelerine 'Satılık şehir Hakkâri' ve 'Kadim kent sürgünde', “Tarihi Kent Hakkari’nin Taşınmasını Kabul Etmiyoruz” şeklinde pankartlar asılmıştı. Bu pankartlar ise izinsiz asıldığı gerekçesi ile polis tarafından indirilmişti.

Yaklaşık 3 gün önce ise ilin kanaat önderleri, iş adamları ve sivil toplum örgütleri tarafından“Hakkari’me dokunma” imza kampanyası” başlatılmış ve imza kampanyasının halen devam ettiği belirtildi. Hakkari’nin taşınmasına karşı kurulan komisyon ise Ankara’daki arabuluculuk çalışmaları halen devam ediyor.

Kurulan komisyon adına önceki gün açıklama yapan Cengiz Şen, ise yaptıkları tüm girişimler ve demokratik eylemlere rağmen seslerinin kesildiğini ifade etmişti.

Şen,” Suç unsuru teşkil etmediği sürece hukuken polisin buna müdahale etmesi söz konusu olamaz. Onlar cadde ve sokakları yasaklasalar bizde kendi özel mülkümüzde bu demokratik tepkimizi ve adalet arayışımızı sürdüreceğiz. Herkese çağrımız hiçbir pencere ve balkon afişsiz kalmasın” açıklamasında bulunmuştu.

Hakkari Çevreyolu esnaf ise Hakkari vilayetinin Yüksekova’ya taşınması söylemlerini şimdiden ciddi şekilde esnafı etkilediğini ifade ederek bu kararın biran önce geri çekilmesi çağrısında bulundular.

Çevre yolu esnafı,” Memur Yüksekova’ya taşındığı zaman Hakkari’nin de tamamen taşınması gerekiyor. İnsanların çoğu zaman buradan göç edip gidecekler. Onun için Hakkari insanı, Hakkari halkı buna karşı, bunu kabul etmiyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Bizde bunu bir gurup esnafla dile getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımıza bizim ricamız, kent merkezimizi Yüksekova’ya taşımamasıdır” şeklinde konuştular. Feyzullah Taş (İHA)

esnaf-aciklama.jpg

Bu haber toplam 4279 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim