• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari’nin ilçe olmasına tepkiler ardı ardına geldi

Hakkari’nin ilçe olmasına tepkiler ardı ardına geldi
Hakkari’nin ilçe olması tepkilere neden oldu. Esnaflar konuyu insan hakları mahkemesine kadar götüreceklerini söylediler.

Video Yükleniyor:.....Hakkari ve Şırnak il olmaktan çıkması. Cizre ve Yüksekova il  olması ve Hakkari'nin adının Çölemerik, Şırnak'ın ismi ise Nuh olmasının gündeme gelmesi ile birlikte Hakkarili vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Çarşı merkezinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Hakkari’nin illeri gelenlerinden Adil Erdoğan, Hakkari’nin ilçe olmasına sert tepki gösterdi. Erdoğan,”Yasalar çerçevesinde demokratik tepkimizi dile getirmemiz lazım.

Gerekirse kepenkler kapatılmalı yürüyüş yapılmalıdır. Bize büyük bir haksızlık yapıldı. Bunu yapmamız bizim hakkımızdır. Hakkari ilçe olursa bize bağlı köy bile kalmayacak. Tarihi bir kentin bu hale getirmesi vicdana sığmıyor” dedi.

Hakkarili esnaflardan H. İbrahim Aşan ise,”Hakkari’yi bir köy yaptılar biz esnaf olarak’ta bundan sonra kepenk kapatarak evimize gideceğiz.

 Hepimizin şöyle bir tepkisi vardır biz ilimizi vermiyoruz. Sonuna kadar direneceğiz. Konuyu Avrupa insan haklarına kadar da götüreceğiz” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Hakkari’li esnaflardan İsmail Tan,” Hakkari olarak biz kesinlikle bu zulmü kabul etmiyoruz. Hakkari 1936 yılından beri ildir. Bizim büyüklerimiz dedelerimiz.

Benim büyük dedem Sait Ağa 1934 yılında Irak’ta Osmanlı sınırları çizilmeden Davuliye kentinde maliye müdürü idi. O zaman ödüllendirilerek Osmanlı kendisinin göğsüne şeref madalyası takarak Hakkari’ye davet edilmişti.

Burası aşiretler kalesidir. Burayı Atatürk nasıl il yaptıysa 80 yıldır il ise şimdide öyle kalmalıdır.

Bizler Hakkari halkı olarak Yüksekova’nın il olmasına karşı değiliz. Ben 24 yıllık esnafım batıya yatırım yapmadım yatırımı kendi ilime yaptım. Buraya emek ve ömrümü verdim. Ama ne yazık ki bize yapılan şuanda zulümdür. 

Herkesi kendimiz gibi vicdanlı biliyorduk. Ama ne yazık ki bize merhamet gösterilmedi. Bu konuda siyasi partilerde bize sahip çıkmadı.

Mecliste vicdan sahibi olan Milletvekillerinin vicdanına havale ediyorum bu konuyu bize neden kıydınız Sultan Süleyman bile bu kadar merhametsiz değildi” dedi. 


Bu haber toplam 13558 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim