• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari’nin ilk Diyetisyeni işyeri açtı

Hakkari’nin ilk Diyetisyeni işyeri açtı
Hakkari’li ilk Diyetisyen Melisa Ümit doğup büyüdüğü memleketinde işyeri açtı.
Hakkari’li işdamı Sinan Ümit’i kızı Diyetisyen Melisa Ümit Çevre Yolu üzerinde bulunan Rüya Plaza adlı işyerinde Diyetisyen işyeri hizmete açtı.
 
Açılışa,  Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Abdurranman Dodurgalı,  AK Parti Hakkari Kadın Kolları Başkanı Münevver Ertuş, Hakkari Slehi aşireti kanaat önderi Gazeteci Fatih Keskin, Hatso Başkanı Servet Taş, Hakkari eski Belediye Başkanı Av. Hüseyin Ümit, Ak Parti eski İl Başkanı Mehmet Ertuş, işadamları Mehmet Seven, Kemal Ölmez, Sinan Ümit ile davetliler katıldı.
 
Maske ve sosyal mesafeye dikkat edilerek yapılan açılışta konuşan, Ak parti eski milletvekili  Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Abdurranman Dodurgalı eski bir milletvekili olduğu için birçok açılışa katıldığını  belirterek, ama bütün samimiyetimle söylüyorum ilk defa Hakkari gibi bir yerde bir diyetisyen işyeri  hizmete açtığı için çok duygulandığını söyledi.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


 “Hakkari’nin huzura ve sevgiye ihtiyacı var. Hakkari’de ilk defa bir diyetisyenin işyeri açması filmlere konu olur. Hakkari halkı hizmetin en iyisine layıktır. Bu hizmeti halkın ayağına kadar getiren genç diyetisyen kızımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Genç diyetisyen Melisa Ümit, Hakkari’de ilk diyetisyen olduğu için Hakkari’de bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Diyetisyen Ümit,” Memleketim Hakkari’ye hizmet etmek için bu yüzden ofis açtım. İnsanların sağlıklı ve doğru beslenmeleri için buraya bekliyorum.

Şimdilik bireysel danışmanlık veriyorum. Kurumlarla görüşüp toplum sağlığı ile ilgile eğitimler vermek istiyorum. Burada insanlar çok yanlış bilgilerle dolu halde.
 
Ben burada toplu beslenme alanında gebelere, yaşlılara, emziklilik döneminde çocuklara özel hem okullarda hem de belediye ile işbirliği yapıp kültür merkezinde eğitimler vermek istiyorum” şeklinde konuştu.
  Melisa Ümit, 1997 Hakkari doğumlu olup, Hakkari Fen Lisesi’nden mezun oldu.
 
Lisans eğitimini  Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde tamamladı. Hemen ardından aynı yıl  içinde Okan Üniversitesi’nde genel beslenme üzerine yüksek lisans programına başladı.
 
 Yüksek lisansını da ilk senede bitirdi ve eğitimine hala devam etmektedir. Haber: Feyzullah Taş
 
Bu haber toplam 11548 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim