• BIST 10099.6
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari'nin ilk otobüs terminali açıldı

Hakkari'nin ilk otobüs terminali açıldı
Hakkari Belediyesi tarafından yapılan ve kentte bir ilk olan şehirler arası otobüs terminali, davul zurna eşliğinde halayların çekilmesiyle açıldı.

video-galeri.20110227163236.gif


2013 yılının Mayıs ayında Sümbül Mahallesi Hakkari-Van karayolu üzerinde şehrin ana giriş çıkış yolu üzerinde temeli atılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından atılan ve yapımı 1,5 yıl süren terminal belediye tarafından düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

semdinli-fotogaleri.20110403180752.jpg

Terminal açılışına Hakkari HDP Milletvekili Esat Canan, Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, Hakkari eski Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, DBP Eş Başkanı Musa Çiftçi, HDP Eş Başkanı Rahmi Temel, Hatso Başkanı Servet Taş, Uygar Yapı İnşaat sahibi işadamı Aytekin Karahanlı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Mali Müşavir Serbest Muhasebeci Tahirhan Taş,  Meya-Der Başkanı Ramazan Elmas, CÖDER, STK temsilcileri, Van’da gelen Otobüs firması sahipleri, Müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, Hakkari’nin zorlu iklim koşulları coğrafi yapısı ve kısıtlı imkanlarına rağmen her yönetim emek ve çaba içersinde olduklarını kendilerinin de aynı çabayı gösterdiğini söyledi. Hatipoğlu,”78 yıllık belediye hizmetinde her dönemin emeği ve çabası vardır. Eşitlik ve kardeşlik ortamında yapılan hizmetler daha anlamlı olacaktır.

Herkesin kardeşçe bir arada kendi kültürleri ile yaşayacak koşulların ile terminalin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Hakkari eski Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedrihanoğlu ise Kürtçe yaptığı açıklamada kendisinin 5 yıl boyunca Hakkari’ye hizmet ettiğini belirtti.

Halkın hizmetkarı olarak 5 yıl boyunca Hakkari’de görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Bedrihanoğlu, Hakkari’de ilk defa hizmete giren terminalin açılışına katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Hakkari HDP Milletvekili Esat Canan ise, Kürt halkının özgürlük mücadelesi sürecinde belediye çalışmalarının ağır işlediğini söyledi. Canan,”Belediye çalışmalarını dar alanda sürdürüyor. Bu nedenden dolayı eksiklikler olabilir. Kapınıza gelip sitemleri olabilir. Ama zor şartlarda çalışmalar devam etmiştir” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili Esat Canan, Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, DBP Eş Başkanı Musa Çiftçi ve beraberindekiler tarafından terminalin açılışı yapıldı.

Uygar Yapı İnşaat sahibi işadamı Aytekin Karahanlı, Hakkari’nin hizmetin en iyisine layık olduğunu belirterek, ilk terminali kendisinin inşa ettiği için bunun mutluluğunu yaşadığını söyledi. Karahanlı,”Öncelikle bu hizmeti Hakkari’ye getiren eski belediye başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu’na teşekkür ediyorum. Türkiye genelinde terminali olmayan tek il Hakkari idi. Eğmeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Otobüs firması sahipleri Abubekir Zirek ve Mustafa Kahraman ise 1936 yılında il olan Hakkari’de 78 yıl sonra terminale kavuşmanı mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. 5 firmanın bulunduğu otobüs terminalinde Van iline ise açılış nedeniyle yolcular ücretsiz olarak taşındı.  Yapılan ikramların ardından Milletvekili Esat Canan, belediye eş başkanları davul zurna eşliğinde bir süre halay çektiler. Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 6651 defa okunmuştur
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim