• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari’nin taşınmasına tepkiler sürüyor

Hakkari’nin taşınmasına tepkiler sürüyor
Hakkari vilayet merkezinin Yüksekova İlçesi'ne taşınma çalışmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hakkari vilayet merkezinin Yüksekova ilçesine taşınması Hakkari’de büyük üzüntüye neden oldu.

 

Hakkari’yi asla terk etmeyeceklerini belirten ilin kanaat önderleri, işadamları ve STK temsilcileri üst üste toplantılar yaparak oluşturacakları bir heyetle Ankara’ya gidilerek sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşeceklerini ifade ettiler.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) toplantı salonunda bir araya gelen kanaat önderi ve işadam ve STK temsilcisi Hakkari’yi asla terk etmeyeceklerini belirttiler.

HATSO toplantı salonunda konuşan Hakkari Muhasebeciler Birliği Temsilcisi Mali Müşavir Tahirhan Taş, çok kritik bir süreçten geçtiklerini belirtti. Taş,” Ankara’da gelen bir haberle Hakkari olarak sarsıldık. Hakkari merkezinin Yüksekova ilçesine taşınma kararı hepimizi derinden üzmüştür”

HATSO Başkanı Servet Taş, hükümetimizin Hakkari şehir merkezinin Yüksekova ilçesine yönelik almış olduğu kardan biran önce vaaz geçilmesini istedi.

Hakkari’nin kanaat önderi Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar ise, bizim sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkanımıza mutlaka ulaşılması gerektiğini söyledi. Yaşar,”Acil olarak 50 kişilik bir heyetle Ankara’ya giderek mecliste Cumhurbaşkanımızın bulunduğu toplulukta bu konuyu ele alıp ciddi bir şekilde dile getirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Hakkari’nin kanaat önderi emekli öğretmen Adil Erdoğan’da ben şahsen somut bir şey istiyorum. Ankara’ya mı gitmesi gerekiyor ne gerekiyorsa yapalım dedi.  Hakkari eski belediye başkanı Kanaat önderi Şükrü Çallı ve Hakkari’nin ileri geleni Bedri Çallı ise, Hakkari için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirterek, girişimlerde bulunmak için derhal hazırlıklara başlanması gerektiğini ifade ettiler.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Kanaat önderleri, işadamları ve STK temsilcileri ortak bir basın açıklaması yaparak bu kararın hangi gerekçelerle ve nasıl alındığını bilmiyoruz denildi.

Açıklamada,” Hakkari’lilere sorulmadan alınan bu kararı anlamıyoruz. 1936’dan beri il olan bir kenti 80 kilometre taşımaya kalkışmak, yaratacağı mağduriyet ve travmanın farkında mısınız?  Hakkari kent merkezi kamu idari yapılanması ve kamu yatırımları ile ayakta durmaktadır. Kent merkezi taşındığında Hakkari halkı iş yerlerini kapatacak ve göç etmek zorunda kalacaktır.

Biz Hakkari’liler olarak bu kararın güvenlik gerekçesiyle alındığını düşünmekteyiz. Eğer güvenlik gerekçesiyle bu karar alınmamış ise Rize’nin, Artvin’in, Tunceli’nin, Bayburt’un ve Gümüşhane’nin de taşınması gerekmez mi? Devletimizin bundan sonraki politikası şehir merkezlerinin taşınması mıdır?


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Biz Hakkari’liler olarak Yüksekova ilçemizin il olmasına karşı değiliz, gerekçesi ne olursa olsun eğer devlet Yüksekova’yı il yapmak istiyorsa bunu Hakkari’nin yıkımı üzerinden yapmasın.

Biz bu kenti seviyoruz ve bu kentte yaşamaya devam edeceğiz. Lütfen bu kararınızı geri çekin. Aksi taktirde yoksul kentimizin daha da yoksullaşacağı bu durum karşısında Hakkari’de kalmanın hiçbir anlamı ve imkanı kalamayacaktır" “ denildi. Hakkarihartv.com

Bu haber toplam 5892 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim