• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'nni gururu

Hakkari'nni gururu
(TBF) ve Solakoğlu Ailesi tarafından düzenlenen “Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü “nün bu yılki sahibi Hakkari’den aday gösterilen Mahmut Şimşek oldu.

Türk Basketboluna uzun yıllar her alanda hizmet etmiş olan eski Federasyon Başkanı Osman Solakoğlu'nun anısını basketbola ve topluma faydalı olacak şekilde yaşatmak hedefiyle Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Solakoğlu Ailesi tarafından düzenlenen “Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü “nün bu yılki sahibi Hakkari’den aday gösterilen Mahmut Şimşek oldu.

Bugüne kadar bu ödülü alan kişiler arasında hep Prof. Dr..Doç Dr. Ya da buna benzer üst düzey yetkililer olmuştu. Ancak bu yıl bu büyük ödülü Hakkari Üniversitesinde öğrenci olan ve ilimizin yetiştirdiği vefakar basketbolcumuz Mahmut ŞİMŞEK olması dikkatlerden kaçmadı.  

28 Ocak 2013 Pazartesi günü Türkiye Basketbol Federasyonu’nda toplanan Seçici Kurul üyeleri, başvuruda bulunan ve ödül niteliklerine sahip 14 aday arasından Mahmut Şimşek’i bu yılki “Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet” ödülüne layık gördü.  Şimşek, çalkantılı dönem geçiren bölgede gönüllü olarak çalışmış. Oyuncuların okul hayatı, özel hayatı ve basketbol hayatı ile birebir ilgilenmektedir. Sadece kendi takımı değil, köylere giderek te çalışmalar yapmış, kendi imkanları ile kulübüne destekte bulunmuştur. Yine kendi imkanı ile gerçekleştirdiği takım servisindeki şoförlükten, menajerliğe, antrenörlüğe kadar oyuncuları ve basketbol için çalışmıştır. Amacı Hakkarili gençlerinin basketbol ile bütünleşmesi ve sağduyulu insanların yetişmesidir.

 Mahmut Şimşek Kurul Üyeleri’nden En Yüksek Puanı Aldı

Kurul üyeleri, 28 Ocak 2013 tarihinde 14 aday arasında yaptıkları değerlendirmede adayların ödülün ruhuna uygun şekilde basketbol vasıtasıyla topluma/çevrelerine yararlı hizmetler vermiş, çocukların/gençlerin eğitimine/gelişmesine basketbol vasıtasıyla olağanüstü katkıda bulunmuş olmaları nedeniyle karar verirken en ince detayları bile değerlendirmiş ve tüm adaylar için belirlenen 12 kritere ayrı ayrı puan vererek birinciyi belirlemişlerdir. Yapılan değerlendirmede kurul üyelerinden toplam 232 puan alan Mahmut Şimşek birinci oldu.

Ödül Töreni 3 Şubat’ta

Ödüle hak kazanan Şimşek, 3 Şubat 2013 Pazar günü İstanbul’ da saat 13.30’da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak Beşiktaş – Pınar Karşıyaka maçı öncesinde düzenlenecek törenle ödülün anısı belgeleyecek bir şilt sunumu ile onurlandırılırken, kazandığı 5,000 TL para ödülünün de sahibi olacak. Şimşek’e ödülünü Solakoğlu ailesi ve TBF yetkilileri takdim edecek. Haber: Murat Taş

 

  

Bu haber toplam 3707 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 15
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim