• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Hakkarispor özür diledi

Hakkarispor özür diledi
Hakkarispor Yönetim Kurulu yazılı basın açıklaması yaparak bir süre önce oynadıkları bölgesel amatör lige yükselme maçında çıkan üzücü olaylardan dolayı özür diledi.
Hakkari’de 27 Nisan 2014 tarihinden Hakkarispor-Yüksekova Belediyespor arasında oynanan Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselme maçında çıkan olaylarda çok sayıda futbolcu yaralanmıştı. Bunun üzerine Hakkari Spor Kulübü Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak üzüntülerini dile getirdi.
 
Yapılan açıklamada, ”Hakkari’deki  tüm spor camiası olarak 27.04.2014 tarihinde Hakkari şehir stadında oynanan kulübümüz Hakkari Spor-Yüksekova Belediye Spor kulübü arasında oynana Bal ligi baraj maçı sonrasında yaşananlar hepimizi derinden üzmüştür. Futbol sahalarımızda görmeyi asla arzulamadığımız kendini bilmez taraftar kılığında tribünlere girip iki kardeş kulübümüzü bir birine düşürmeye çalışan provokatörlerin yaptıklarından dolayı çok üzgün olduğumuzu belirtmek istiyoruz.
 
Müsabaka öncesinde iki kulüp yöneticileri ve futbolcuları arasında son derece samimi dostane bir havada başlayıp aynı şekilde 90 dakika boyunca ve uzatmalarda dahil olmak üzere oldukça sıcak samimi dostane bir havada fair-play ruhu içinde geçen müsabakada penaltı atışları sonunda kendini bilmez birkaç provokatör taraftarın neden olduğu olaylardan dolayı başta yönetim kurulumuz futbolcularımız başta olmak üzere tüm spor camiamızı ve Hakkari ve Yüksekova halkını derinden üzmüştür” denildi.
 
"BU OLAYLARDAN DOLAYI UTANÇ DUYDUK"
Hakkari Spor Kulübü ve spor camiası olarak futbolun güzellikler içinde fair-play ruhu ile oynanması gerektiğine inandıklarını belirten Hakkarispor Yönetim Kurulu, ”4 Yıldır kurulduğumuz günden beri kulüp olarak yaş ortalaması oldukça genç futbolculardan kurulu olan takımımız Hakkari Spor camiasında bugüne kadar oynadıkları tüm müsabakalarda  beyefendiliği centilmenliği ile bilinen ve bu şekilde herkesin sevgi saygısını ve takdirini kazanmıştır.
 
Bu güne kadar bu tavrından ve onurlu davranışından asla taviz vermeyen kulübümüze karşı planlı olarak gölge düşürme amaçlı ve başarıdan başarıya koşan bu genç ekibi bitirmek adına Yüksekovalı sporcu kardeşlerimize karşı insani olmayan saldırının yapıldığına inandığımız bu provokatif saldırıyı asla kabullenmediğimizi ve kulübümüze ve Hakkari’deki spor camiamıza mal edilmemesi gerektiğini belirtmek istiyoruz.
 
Bizler maçta çıkan olayların sorumluluğunu her zaman maçlara gelmeyen ancak olay çıkarmak amacıyla sahaya gelen birkaç kendini bilmezin tahrikiyle seyircinin sahaya girmesi ve bu çirkin fiili gerçekleştirmesi sonucu yaşananlardan dolayı fevkalade üzgün olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.
 
Müsabaka boyunca saha içinde oldukça dostane geçen, maçı izlemeye gelen seyircilere futbolun tüm güzelliklerini yaşatan yüksek oranda heyecan dolu ve seyir zevki yaşatan  her iki kulübümüze, kendini bilmez taraftarların yaptıklarını asla ve asla kabullenmediğimiz gibi sahaya inen ve Yüksekovalı futbolcu kardeşlerimizin yaralanmasına neden olan taraftarları şiddetle ve nefretle kınıyoruz.
 
Buradan başta Yüksekovalı futbolcu kardeşlerimizden yöneticilerinden Yüksekova halkından ve tüm Hakkari halkından ve spor camiasından özür diliyoruz” ifadelerine yer verildi. Haber: Serkan Kaya (İHA)
 
 
Bu haber toplam 5168 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim