• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari'ye kadın doktor ilgisi

Hakkari'ye kadın doktor ilgisi
Sağlık Bakanlığı tarafından Hakkari'ye atanarak çeşitli hastane ve sağlık kuruluşlarında görev yapan 66 kadın doktor, hiç çekinmeden geldikleri ilde görev yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

FEYZULLAH TAŞ - NECMİ ERTUŞ
HAKKARİ (İHA) - Daha önce doktorların gelmek istemediği, gelenlerin ise kısa süre kaldıktan sonra istifa ederek ayrıldığı Hakkari'ye atanan bayan doktorlar şifa dağıtıyor. Sağlık Bakanlığı tarafında çeşitli tarihlerde yapılan atamalarla gönderilen bayan doktor sayısı 26'sı uzman ve 40'ı pratisyen olmak üzere 66'ya ulaştığı belirtilirken, hastaların artık eskisi kadar Van gibi çevre illere sevk edilmediği belirtiliyor.

doktor-m-2.jpg

Bir süre önce bayan doktorların fazla göstermediği Hakkari'de bu sayının artması en çok yöre halkını sevindirdi.Yaklaşık 2 ay önce İstanbul Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Hakkari Devlet Hastanesi'ne atanan Cildiye Uzmanı Serpil Pirmit ve 14 ay önce Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hakkari'ye atanan Fizik Tedavi Uzmanı Uz. Dr. Müne Köybaşıusta diğer meslektaşları gibi hastalarla yakından ilgilenerek tedavilerini yapıyor.

doktor-m-3.jpg

Konu ile ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Cildiye Uzmanı Uz. Dr. Serpil Pirmit, Hakkari'de göreve başladıktan sonra yeni insanlarla tanıştığını ve keyfinin yerinde olduğunu belirtti. Pirmit, "Hastane çok güzel. Daha önce çalıştığım yer oldukça eskiydi. Burada yeni insanlarla tanıştım. Şuan için keyfim yerinde. Hakkari ismini ilk gördüğüm zaman korku duymuştum. Sonuçta Hakkari'ye televizyonlardaki haberlerden tanıyorsunuz. Sürekli olayların olduğu bir yer olarak biliyorsunuz. O yüzden gelmeye
korkuyorsunuz. Şuan için oldukça sakin ve güzel yaşıyoruz. İyi inşallah böyle devam eder. İnsanların gelip görmeden ön yargı ile karar vermemesi gerekiyor. Gelip görüp öyle karar vermek daha uygun olur" dedi.

doktor-m-4.jpg

Hakkari'de 14 aydır görev yaptığını belirten Uz. Dr. Müne Köybaşıusta ise, Hakkari'ye gelip çalışmaktan hiçbir zaman pişman olmadığını ifade ederek, "Kendi adıma burayı iyi buldum. Mesleki anlamda biraz zorlanıyorum. Çoğu zaman fizik tedavi yardımcı cihazlarını aldıramıyorum. Onun dışında 14 aydır burada rahat görev yapıyorum. Hastane ortamı çok güzel ve buradaki insanlar çok saygılı. Bizlere değer veriyorlar. Buraya gelmeyen arkadaşlarımızın da gelmelerini tavsiye ediyorum. Burada herhangi bir sıkıntımız yok. Hakkari korkulan bir şehir değil. Burada göreve başladığım için hiçbir zaman pişman olmadım" şeklinde konuştu.

doktor-.jpg

İl Sağlık Müdürü Dr. Özlem Köse de il genelinde 66 bayan ve 126 erkek doktorun görev yaptığını ifade ederek, görev yapan gerek bayan gerekse erkek doktorların büyük fedakarlık örneği sergilediklerini belirtti.
 

Bu haber toplam 14806 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim