• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Hakkari'ye süper vali

Hakkari'ye süper vali
Nerçivan Keskin Hakkari'ye yeni atanan Vali Necmettin Kalkan ile ilgili bir makale ele aldı. İşte Keskin'in kaleminden Vali Kalkan,,,

Türkiye’nin Orta Asya da kilit bir nokta da olması ; bölge devletleri arasında başı çeken, anahtar ülke sıfatını üzerinde bulundurması, yeraltı ve yerüstü  zenginlikleriyle iştah  kabartması ülkede dış eksenli büyük sıkıntıları beraberinde doğuruyor .

Tabi buna Atanmış ve seçilmişlerin ihmalkarlığı, başarısızlığı, duyarsızlığı, deneyimsizliği de eklenince ülkede kaos ortamı oluşuyor. İstanbul ve Ankara nasıl ki bu ülke için büyük önem arz ediyor Hakkari de büyük önem arz eden iller arasında başı çekiyor. nasıl ki Türkiye bu coğrafyada kilit bir ülke Hakkari’de Türkiye için gerek sınırı olduğu ülkeler açısından gerek içerisinde barındırdığı kültürel değerler açısından kilit bir bölgedir. Bu yörenin insanı her zaman bilgisiz, cahil, barbar olarak adlandırıldı bazıları bununda ilerisine gidip terörist damgasını yapıştırdılar halbuki yaşam olarak Hakkari dünyanın en güvenilir ve en güvenli illeri arasındadır.

Medeniyetlerin beşiği hoşgörü ve kardeşlik kentidir Hakkari. örneğin ; öğretmenler Hakkariye atandıklarında bir korkuyla gelirler ama yaşamaya başladıklarında  ve gerçeği gördüklerinde utanır ve gitmek istemezler gitmek istememelerinin nedeni Hakkari’de sosyal alanların çok olması,  bir tatil yöresi olması değil; kaybolan insani değerlerin bu ilde hala yaşıyor olması ve insanlarının hoşgörülü cana yakın ve fedakar olmasıdır. polisler buraya geldiklerinde teksasmış  gibi bir havayla gelirler ve elleri tetiktedir, bir müddet sonra o tetikte olan eller çay bardağına sarılır tatlı sohbetlere bırakır yerini.

Bunun gibi binlerce örnek var gazeteler ana haber bültenleri bu bölgeyi öyle bir anlatmış ki bölge halkına potansiyel suçlu muamelesi yapılıyor. Bir yetkili bir devlet memuruna kızınca seni Hakkari ye sürerim diyor; sanki burası bu ülke toprağı değil cehennem vadisi; insanların belleğinde bu düşünce olduğu zaman bu il'e mutsuz ve isteksiz geliyorlar haliyle halka yarar sağlamıyor zarar vermeye başlıyorlar, bazen istekli bazen istem dışı.

Bu ilin insanları barışa hasret devletin şefkatli yüzüne aç; şimdi diyeceksiniz ki efendim devlet ne yapsın yol yapıyor, hastane yapıyor, okul açıyor daha ne yapsın?            Bunları yapmıyor demiyoruz ki; biz sokak ortasında çocukların eli kırılmasın diyoruz, 
İnsanlara potansiyel suçlu muamelesi yapılmasın diyoruz. Gençler Hapisaneler’de olacağına okul sıralarında olsun diyoruz. Deneyimli ve duyarlı insanlar buraya atansın diyoruz. İnsanları korumak ve güvenliğini sağlamakla mükellef olan polislerin insanlara daha duyarlı yaklaşması gerektiğini söylüyoruz. Kısacası kiracı değil; ev sahibi muamelesi yapılsın diyoruz.

Bunları yapmak çok zor değil bunların hepsi sevgiyle ve güzel yaklaşımla olur.
Bir ilde cumhurbaşkanını Vali temsil eder eğer Vali halktan kopuksa, halktan korkarsa, halka inmezse, yerel yönetimlerle iş birliği içerisine girmezse o ilde ne huzur olur nede düzen.

Halkı anlayan halka bir bütün olan ve halkın gözünde kahraman olan az sayıda yönetici vardır; rahmetle anıyoruz Süper Vali olarak bilinen;  Recep Yazıcıoğlu ve Baba yiğitliğiyle nam salmış halktan biri olarak bilinen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan bunlara en büyük örnektir. Sayın Recep Yazıcıoğlu;  

                                                                                                                                                                                                                                                   Sistemin işleyişine sık sık ağır eleştiriler getirir halkın sistemin içerisinde olmadığını bundan dolayı bürokrasinin hantallaştığı ve bu yüzden yerinden yönetim sisteminin uygulanması gerektiğini dile getirmiştir.

Vilayet yönetimleri dönemindeki uygulamaları üniversitelerde tez konusu olan Recep Yazıcıoğlu Tokat Valiliği sırasında torba bütçe uygulaması ile Cumhuriyetten bu yana yapılan dersliklerden daha fazla derslik kazandırmıştır.

Sayın Gaffar Okkan ; halkı her şeyden üstün tutmuş bir emniyet müdürünün yapması gerekenden fazlasını yapmıştır yaşlılara ve çocuklara yardım amaçlı ekipler kurmuş gün boyunca ilde huzuru sağlamak için büyük çalışmalar yapmıştır ki ölümü sonrasında halkın göstermiş olduğu tepki bu ülke de hiç kimse için yapılmamıştır.

Böylesine başarılı ve halkçı insanların hikayesi mutlu sonla bitmedi belki Ama ; 100 yılda geçse üzerinden insanlar onların başarısından onurlu mücadelesinden bahsedecek ve efsane olarak yaşayacaklar. Bu ülke o talihsiz ve bölücü sonları hazırlayan Vatan hainlerinin senaryosunu bozdu ; özgürlükler adına daha güvenilir bir ülke var artık geleceğe emin adımlarla ilerleyen demokrasi adına büyük gelişmelerin yaşandığı bir ülke var.

Ama ne yazık ki Hakkari halkı bu ilerlemelerden hak ettiği payı alamıyor alamadığı gibi halkla kopuk yöneticiler yüzünden hayattan soğuyor. az da olsa bir umudumuz var artık; yeni valimiz Sayın Necmettin KALKAN tam bir Okan ve Yazıcıoğlu modeli; geldiği ilk gün çarşıda gezdi, bu halk buna alışık değil herkesin yüzünde şaşkın bir tebessüm vardı inanmıyorlardı çünkü; Vali çarşıda gezmez ki gezse de ilk günden gezmez böyle görmüşler.

İkinci gün camide namaza gitti namazdan sonra koruma ordusuyla değil de sade ve mütevazi bir şekilde halkla tokalaşarak çorba içmeye bir lokantaya gitti ve çıkışta halkı engelleyen korumaları azarlayarak çocuklara şeker dağıttı, halla halla böyle vali olur mu ? Olur tabi hem de  bal gibi olur ve doğru olan olur.

Başka bir şey daha oldu 30 ağustos zafer bayramı ilk defa sivil kutlandı herkes öğretmenler evi , polis evi beklerken mekan valinin bahçesi diye söylendi. Herkes hayretler içerisinde oraya gitti her zaman önünden geçtikleri ve sadece demir parmaklıklar ardından gördükleri bahçenin içerisinde gezmeye başladılar,
üstelik güvenlik tedbirleri alınmadan. İnsanlar o kadar mutluydu ki uzun bir aradan sonra bu ülkenin parçası olduklarını ve aslında sorunun devlette değil kişilerde olduğunu anladılar.

Valimizin hızına yetişemiyoruz normalde önceki Valilerin aylar sonra gerçekleştirdiği ilçe gezilerini sayın Valimiz Jet hızıyla gerçekleştirdi buda demek oluyor ki Valimiz sorunları yerinde görmek istiyor kısa zaman da halkın ve bölgenin sorunlarını çözmek istiyor .  

   
Sonuç olarak; bu halk böyle halkçı ve duyarlı yöneticilere hasret, bu halk çokşey istemiyor aslında biraz huzur, biraz hizmet, biraz da sevgi istiyor. Görünen o ki devletin şefkatli ve babacan tavrını yeni valimiz; sayın Necmettin KALKAN gösterecektir. Sayın Valimize; şahsım ve editörlüğünü yaptığım Halkın Sesi Gazetesi adına ilimize hoşgeldiniz diyor görevinde başarılar diliyorum.


Bu haber toplam 11777 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 41
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • HGC’den Başkan Akış’a hayırlı olsun ziyareti26 Nisan 2024 Cuma 15:48
  • Çok kıymetli Hakkari halkımız!24 Nisan 2024 Çarşamba 13:52
  • Hakkari Barosundan Eş Başkanlara ziyaret22 Nisan 2024 Pazartesi 15:28
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Hakkari belediyesinde bayramlaşma11 Nisan 2024 Perşembe 15:31
  • 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik07 Nisan 2024 Pazar 17:13
  • Belediye eş başkanlara ziyaretler sürüyor06 Nisan 2024 Cumartesi 22:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim