• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Halk yürüyüşüne katılacağız açıklaması

Halk yürüyüşüne katılacağız açıklaması
Hakkari Emek ve Demokrasi Güçleri, 14 Şubat’ta düzenlenecek olan halk yürüyüşüne katılacaklarını açıkladı.

Hakkari Emek ve Demokrasi Güçleri adına bir açıklama yapan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Sayın Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999 tarihinde uluslararası bir komplo ile yakalayarak Türkiye’ye teslim eden uluslararası emperyalist güçlerin özellikle Kürt-Türk halkları arasında daha büyük bir savaşı ve iç çatışmayı hedeflediklerini söyledi.

Akbulut, “Yüzyıllardır Kürt halkına karşı uygulanan inkar, imha ve asimilasyon politikaları ile Kürt halkının meşru demokratik taleplerini görmezden gelen egemen sistemler gerçekleştirdikleri bu komplo ile Kürt sorununun çözümsüzlüğünü daha da derinleştirdi.

Çünkü aradan geçen bunca yılda; ölüm, acı ve gözyaşından başka bir sonuç doğurmadı. Kürt halkı bundan dolayı 15 Şubatı ‘kara bir gün’ olarak niteleyerek, 15 Şubat’ı gerçekleştirenlere hep lanet etti. Kürt halkının buna yanıtı ise; demokrasi, barış, özgürlük ve halkların kardeşliğine olan inancıyla direnişini ve mücadelesini daha da yükselterek Ortadoğu’da ve ülkemizde en büyük demokrasi dinamiği olduğunu bütün dünya halklarına kabul ettirdi.

Kürt halkı tarafından irade beyanında bulunularak kendisine ‘ulusal önder’ olarak ilan ettiği Sayın Abdullah Öcalan, savaş isteyen uluslararası ve bölgesel güçlere karşı geliştirmiş olduğu yeni bir paradigma ile halklar arası barışı sağlayacak tek çözüm gücü olduğu herkes tarafından görülmüş ve kabul edilmiştir. Bizler Hakkari Emek ve Demokrasi Güçleri olarak; Kürt halkına karşı gerçekleştiri

len uluslararası komplonun 14. yıldönümünde bu komployu gerçekleştirenleri kınıyor, özellikle ‘İmralı süreci’ olarak bilinen diyalog sürecinin müzakereye çevrilmesiyle uluslararası komplonun da başarısız kılınacağı, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözüme kavuşacağı inancındayız.

Bu temelde 14 Şubat günü Hakkari halkı tarafından yapılacak olan demokratik halk yürüyüşüne katılacağımızı; özgür, eşit ve demokratik bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğimizi tekrar belirtiyoruz” dedi. Haber: Necmi Ertuş (İHA)

Bu haber toplam 3659 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim